Spring naar inhoud

Maak je eigen magazine

Toegevoegd op: 11 januari 2024 Dit project staat niet alleen voor de actieve betrokkenheid van jongeren, maar ook voor het creëeren van een gemeenschap waarin stichtingen en ondernemers hand in hand gaan om gezamenlijk positieve verandering te bewerkstelligen.

Jongeren zijn de toekomst van Amsterdam Zuidoost. Door hen de kans te geven om nauw samen te werken met lokale ondernemers en stichtingen, ontstaat een waardevolle uitwisseling van kennis, ervaring en perspectieven tussen verschillende generaties. 

Het project bevordert een inclusieve cultuur waarin diversiteit wordt omarmd. Door jongeren uit verschillende culturele achtergronden en leefomstandigheden samen te brengen, worden vooroordelen doorbroken en ontstaat begrip en respect voor elkaars verschillen. 

Ook wordt er een platform gecreëerd waarin jongeren, buurtbewoners, lokale ondernemers en stichtingen samenwerken aan creatieve projecten en evenementen. Naast het stimuleren van jongeren om hun culturele identiteit te verkennen en uit te drukken, draagt dit ook bij aan het bouwen van duurzame relaties en een gevoel van verbondenheid in de buurt.

Alle uitgevoerde opdrachten van de deelnemende studenten worden samengevoegd in de vorm van een (digitaal) magazine. Daarin zul je terugzien wat de jongeren beschouwen als de hedendaagse trends, ontwikkelingen en prikkels. Tijdens de week van de eindpresentatie zullen de deelnemende studenten vertellen hoe zij dit hebben ervaren, wat zij hebben geleerd en wat zij mee zullen nemen in de toekomst. Elke deelnemende student zal een certificaat en afgedrukte versie van het magazine ontvangen vanuit Stichting Rain Media als herinnering. 

Kortom, het project 'Maak je eigen magazine' leidt tot een sterkere sociale cohesie in Amsterdam Zuidoost door het bevorderen van actieve betrokkenheid en samenwerking tussen jongeren, lokale ondernemers en stichtingen. Dit initiatief verrijkt niet alleen het leven van individuen, maar versterkt ook de gemeenschap en de buurt als geheel.

Meer initiatieven

Loading...

Initiatief

Kringloop Muna

Kringloop Muna is de enige en leukste kringloop in Amsterdam Nieuw-West. Kom bij ons schatzoeken, kleding passen, een praatje maken of heerlijke koffie drinken!

Meer lezen over Kringloop Muna

Initiatief

Maak je eigen magazine

Dit project heeft als doel een actieve verbinding tussen jongeren, de gemeenschap en organisaties-ondernemers te stimuleren om de zichtbaarheid te vergroten en kennis over te dragen.

Meer lezen over Maak je eigen magazine

Initiatief

De Kiesmannen

De Kiesmannen is een creatief bureau dat jongeren activeert rondom maatschappelijke thema’s met meeslepende campagnes, lesprogramma’s en theatershows. Bij verkiezingen lanceren we grote producties om jongeren naar de stembus te krijgen.

Meer lezen over De Kiesmannen
Alle initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel