Spring naar inhoud

De Kiesmannen

Toegevoegd op: 17 januari 2024 De Kiesmannen is een creatief bureau dat jongeren activeert rondom maatschappelijke thema’s met meeslepende campagnes, lesprogramma’s en theatershows. Bij verkiezingen lanceren we grote producties om jongeren naar de stembus te krijgen.

Te lang is maatschappelijke engagement gefocust geweest op traditionele formats als paneldiscussies, droge debatten en conferenties. De Kiesmannen schijnt met verfrissende formats nieuw licht op de ontwikkeling van actief burgerschap. 

De Kiesmannen Academie 
Zo organiseren we de Kiesmannen Academie waarbij 20 jongeren campagnes ontwikkelen, maken en voeren voor een specifiek onderwerp. Afgelopen editie stonden de Tweede Kamerverkiezingen centraal en de aankomende academie zal in het teken staan van de Europese verkiezingen

Verkiezingsshows 
Met lokale, regionale, nationale en Europese verkiezingen staat De Kiesmannen op de planken! Op scholen, organisaties, bedrijven en in het theater nemen we de kijker mee door het politiek landschap zodat zij goed voorbereid richting de stembus gaan. Wat zijn de belangrijke thema’s? Wat valt er te kiezen bij aankomende verkiezingen? En wat zijn de politieke trends? 

Hier vind je een aftermovie van onze uitverkochte shows in Tivoli. Voor de Europese Verkiezingen lanceren we een nieuwe tournee door heel Nederland, waaronder Paradiso Amsterdam. 

Burgerschap 
Daarnaast ontwikkelt De Kiesmannen MBO burgerschapsprogramma’s over de EU en workshop jongerenparticipatie voor ambtenaren. In de workshop delen we de opgedane kennis van de afgelopen 5 jaar over het succesvol betrekken van jongeren in de maatschappij. 

Meer informatie

Initiatief

De Kiesmannen

Subsidies

Geen subsidies

Meer initiatieven

Loading...

Initiatief

Laten we de buurt mooier maken

Sierpleinbuurt in Nieuw West heeft een sierpleincomité nodig om de buurt leefbaar te houden.

Meer lezen over Laten we de buurt mooier maken

Initiatief

Verbinding en ZIEN in de stad

Samen de vrijheid vieren

Meer lezen over Verbinding en ZIEN in de stad

Initiatief

Kringloop Muna

Kringloop Muna is de enige en leukste kringloop in Amsterdam Nieuw-West. Kom bij ons schatzoeken, kleding passen, een praatje maken of heerlijke koffie drinken!

Meer lezen over Kringloop Muna
Alle initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel