Spring naar inhoud

Het Initiatievenbureau.

Heeft jouw initiatief een steuntje in de rug nodig? Wil je weten hoe buurtrechten werken? Heb je een goed idee voor de buurt, maar weet je niet waar te beginnen? Je kunt terecht bij het Initiatievenbureau!

Bij het Initiatievenbureau werken Amsterdammers samen met ambtenaren aan het stimuleren en ondersteunen van maatschappelijk initiatief. In de vorm van subsidie, support en kennissessies.

Subsidie

Helpt jouw initiatief bij meerdere maatschappelijke kwesties in de stad? Bijvoorbeeld doordat jouw moestuin bijdraagt aan een beter milieu, het banen schept en zorgt voor verbinding in de buurt. Dit noemen we ook wel een integraal maatschappelijk initiatief. En daar is een subsidie voor beschikbaar! 

Het Initiatievenbureau behandelt de aanvragen én helpt bij het plan. Een onafhankelijke commissie adviseert het Initiatievenbureau over de aanvragen.  Deze commissie geeft aan wat er nodig is voor een zo groot mogelijke impact van het initiatief op de buurt, de wijk of de stad.  

Het maximale subsidiebedrag per integraal maatschappelijk initiatief is € 100.000,-.

meer informatie

Commissie

De Commissie Integrale Maatschappelijke Initiatieven (CIMI) adviseert over alle ingediende subsidieaanvragen. De commissie is onafhankelijk: de leden zijn niet werkzaam bij de gemeente Amsterdam. 

De commissie geeft aan wat er nodig is voor een zo groot mogelijke impact van het integrale maatschappelijke initiatief op de buurt, de wijk of de stad. Ook rapporteert de commissie aan de burgemeester en wethouders over alle aangevraagde, gehonoreerde en afgewezen initiatieven. Daarbij geven ze ook tips over hoe processen beter kunnen, waar er meer aandacht naartoe moet en hoe de impact van initiatieven beter zichtbaar wordt. 

De werkwijze van de commissie is vastgelegd in het Reglement CIMI.

meer informatie

Contact

Neem via het onderstaande formulier contact op met het Initiatievenbureau.

Submitting...

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren