Spring naar inhoud

Initiatievenbureau

Heeft jouw initiatief een steuntje in de rug nodig? Wil je weten hoe buurtrechten werken? Heb je een goed idee voor de buurt, maar weet je niet waar te beginnen? Je kunt terecht bij het Initiatievenbureau!
Bij het Initiatievenbureau werken Amsterdammers samen met ambtenaren aan het stimuleren en ondersteunen van maatschappelijk initiatief. In de vorm van subsidie, support en kennissessies.

Meer weten? Onderaan deze pagina vind je een contactformulier. 

Buurtrechten

Natuurlijk ken je jouw eigen buurt het beste. En weet je misschien ook wel wat jouw buurt nodig heeft. Buurtrechten geeft je de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan. Om de buurt veiliger te maken, bijvoorbeeld. Of groener, door het opwekken van eigen energie of een andere afvalverwerking. Dit zijn vaak grote projecten, die jarenlang lopen en meerdere doelen dienen. 

Meer informatie over buurtrechten

Subsidie

Helpt jouw initiatief bij meerdere maatschappelijke kwesties in de stad? Bijvoorbeeld doordat jouw moestuin bijdraagt aan een beter milieu, het banen schept en zorgt voor verbinding in de buurt. Dit noemen we ook wel een integraal maatschappelijk initiatief. En daar is een subsidie voor beschikbaar! Het Initiatievenbureau behandelt de subsidieaanvragen én helpt bij het plan.

Het maximale subsidiebedrag per integraal maatschappelijk initiatief is € 100.000,-.

Meer informatie over de subsidieregeling

Commisie

De Commissie Integrale Maatschappelijke Initiatieven (CIMI) adviseert over alle ingediende subsidieaanvragen. De commissie is onafhankelijk: de leden zijn niet werkzaam bij de gemeente Amsterdam.

De commissie geeft aan wat er nodig is voor een zo groot mogelijke impact van het initiatief op de buurt, de wijk of de stad. Ook rapporteert de commissie aan de burgemeester en wethouders over alle aangevraagde, gehonoreerde en afgewezen initiatieven. Daarbij geven ze ook tips over hoe processen beter kunnen, waar er meer aandacht naartoe moet en hoe de impact van initiatieven beter zichtbaar wordt.

De werkwijze van de commissie is vastgelegd in het Reglement CIMI.

Meer informatie over CIMI

Contact

Heb je vragen, opmerkingen of een goed idee? Neem via het onderstaande formulier contact op met het Initiatievenbureau.

Submitting...

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel