Spring naar inhoud

Meer informatie

Even voorstellen: Redouan Boussaid

Toegevoegd op: 6 maart 2023

Al zijn hele leven woont CIMI-lid Redouan Boussaid in Amsterdam. Hij heeft een bedrijfskundige achtergrond en hij is veel werkzaam geweest in de financiële sector. Hij werkt nu vooral voor de overheid en vastgoedeigenaren. Hierbij kijkt hij met een economische bril naar vraagstukken die gericht zijn op gebiedsontwikkeling. Redouan is, zoals dat in de volksmond wordt genoemd, een echte stadsmaker. Hij is behoorlijk actief in Amsterdam. Hij volgt allerlei ontwikkelingen in de stad en hij zet ook zelf van alles op.
 
“Via via heb ik gehoord over de CIMI en ik vond het toen ook gelijk interessant. De regels zijn niet precies in hokjes gestopt, waardoor het niet heel beperkt hoeft te blijven. We merken dan ook dat er veel behoefte is aan een commissie zoals de CIMI. Bij de commissie beoordeel ik samen met de andere leden de subsidieaanvragen die bij ons binnenkomen. Bij het beoordelen let ik vooral op of de aanvragen goed passen bij de behoeftes van de stad.”
 
Redouan vervolgt: “Volgens mij zijn meer collega’s het hierover met mij eens, maar Rederij Lampedusa vind ik zo’n gaaf initiatief. Mensen die zijn gevlucht en nu in Amsterdam wonen organiseren rondvaarten door Amsterdam. Dit doen zij op zo een unieke en bijzondere manier. Ik vind het initiatief ook goed passen bij onze stad. Amsterdam is namelijk een stad waar mensen aankomen en ontvangen worden. Ze worden als het ware door de stad geabsorbeerd. Voor vluchtelingen die dit opzetten kan ik alleen maar respect hebben.”


De Commissie Integrale Maatschappelijke Initiatieven (CIMI) adviseert over alle ingediende subsidieaanvragen. De commissie is onafhankelijk: de leden zijn niet werkzaam bij de gemeente Amsterdam. 

Meer van het Initiatievenbureau

Loading...

Initiatievenbureau

Even voorstellen: Khaled Tamimy

"Als stadmaker keek ik naar de CIMI als een kans zelf projecten in de stad te kunnen opzetten. Nu ben ik zelf vice voorzitter."

Meer lezen over Even voorstellen: Khaled Tamimy

Initiatievenbureau

Even voorstellen: Maaike Smeels

"Ik let er bij aanvragen vooral op of bewoners ook betrokken worden bij het initiatief. Ik vind het belangrijk dat iedereen mee kan doen."

Meer lezen over Even voorstellen: Maaike Smeels

Initiatievenbureau

Grote Initiatievendag op 14 september

Save the date! Op donderdag 14 september is de 2e Grote - Wij Amsterdam - Initiatievendag.

Meer lezen over Grote Initiatievendag op 14 september
Alles van het Initiatievenbureau bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel