Spring naar inhoud

2 rondes subsidie voor initiatiefnemers

Toegevoegd op: 9 mei 2023

Ook in 2023 zijn er weer 2 rondes voor Amsterdamse initiatiefnemers om een aanvraag in te dienen voor de Subsidieregeling Integraal Maatschappelijk Initiatief. De regeling is bedoeld om meer ruimte te bieden aan initiatieven met meerdere doelstellingen, op verschillende thema’s. Bijvoorbeeld een moestuin die bijdraagt aan een beter milieu, banen schept en zorgt voor verbinding in de buurt. Dit noemen we ook wel een integraal maatschappelijk initiatief. 
 
Voor beide rondes is 1,5 miljoen euro beschikbaar. Het maximale subsidiebedrag per initiatief is € 100.000,-. Voor de uitvoering van de regeling is er één loket waar initiatiefnemers en maatschappelijke organisaties terecht kunnen: het Bureau Integraal Maatschappelijk Initiatief, kortweg het Initiatievenbureau. Het bureau is er om initiatiefnemers te helpen die een aanvraag willen indienen of een initiatief willen versterken en levensvatbaar willen maken. 
 
1e tranche: 60 aanvragen 
De 1e tranche is afgesloten op 1 maart. 60 Amsterdamse initiatiefnemers hebben een aanvraag ingediend. Op dit moment buigt de onafhankelijke Commissie Integraal Maatschappelijk Initiatief (CIMI) zich over de aanvragen om vervolgens aan het college van B en W een advies uit te brengen. Eind mei 2023 horen de indieners of hun aanvraag is gehonoreerd. 
 
2e tranche sluit op 1 september
Voor de 2e tranche van de Subsidieregeling Integraal Maatschappelijk Initiatief is opnieuw 1,5 miljoen euro beschikbaar. Aanvragen dienen vóór 1 september 2023 binnen te zijn.
 
Contact
Heb je een goed plan en wil je daar graag met iemand van de gemeente over sparren? Dat kan!  We denken graag mee en geven eventueel feedback op jouw concept. Mail ons via: initiatievenbureau@amsterdam.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.
 

Meer van het Initiatievenbureau

Loading...

Initiatievenbureau

Samen bouwen aan participatie

Wat werkt goed bij participatie en wat niet. Daarmee willen we van elkaar leren in de Participatiewerkplaats.

Meer lezen over Samen bouwen aan participatie

Initiatievenbureau

Onderzoek mogelijkheden na RIMI

De gemeente onderzoekt mogelijkheden voor vervolg integrale dienstverlening aan initiatiefnemers.

Meer lezen over Onderzoek mogelijkheden na RIMI

Initiatievenbureau

Laatste subsidieronde sluit bijna

Dien uiterlijk 31 augustus 2023 jouw aanvraag in voor de laatste ronde van de Subsidieregeling Integraal Maatschappelijk Initiatief.

Meer lezen over Laatste subsidieronde sluit bijna
Alles van het Initiatievenbureau bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte



Cancel