Spring naar inhoud

Meer informatie

Samen bouwen aan participatie

Toegevoegd op: 31 januari 2024

De herinrichting van het park in de buurt, een initiatief voor een moestuin vanuit bewoners, windmolens plaatsen binnen de gemeentegrenzen van Amsterdam. Het zijn onderwerpen waar de gemeente Amsterdam samen met bewoners werkt aan de stad. Participatie noemen we dat. Gaat die participatie altijd goed? Zeker niet. Daarom werkt de gemeente aan de participatieverordening. Spelregels eigenlijk, waarin wordt vastgelegd wat inwoners en initiatiefnemers van de gemeente mogen verwachten bij participatie.  

Leren met en van elkaar
Maar we willen niet dat zo’n verordening blijft bij mooie woorden op papier. De kunst zit ’m in het doen. Want hoe doe je dat dan goed, samenwerken in participatie? Daarin hebben we nog veel te leren met elkaar. Over wat er nu écht goed werkt en wat duidelijk niet. En waar behoefte aan is. Met die vragen gaan we in de Participatiewerkplaats aan de slag.  

Bijeenkomsten 
Samen met bewoners, ervaringsdeskundigen, belangenbehartigers, ambtenaren, wetenschappers, politici en bestuurders gaan we in de Participatiewerkplaats aan de slag. In 2 bijeenkomsten werken we toe naar een leerprogramma voor bewoners, ambtenaren en bestuurders. De bijeenkomsten worden voorbereid door een bouwteam bestaande uit ongeveer dertig mensen die de behoeften rondom een leerprogramma onderzoeken en uitwerken in een voorstel. 

Wanneer?
Beide bijeenkomsten zijn van 19.30 tot 21.30 uur en worden op verschillende locaties in Amsterdam georganiseerd. De bijeenkomsten zijn gepland op de volgende data in 2024: 

  • Dinsdag 23 april: 
    Behoeftes en inzichten leerprogramma

  • Donderdag 27 juni: 
    Ontwikkelen leerprogramma 

Zo kunnen we al lerende samen steeds beter worden in participatie. Doe je mee? Meld je dan aan op de website van de Participatiewerkplaats.  

Meer van het Initiatievenbureau

Loading...

Initiatievenbureau

Samen bouwen aan participatie

Wat werkt goed bij participatie en wat niet. Daarmee willen we van elkaar leren in de Participatiewerkplaats.

Meer lezen over Samen bouwen aan participatie

Initiatievenbureau

Onderzoek mogelijkheden na RIMI

De gemeente onderzoekt mogelijkheden voor vervolg integrale dienstverlening aan initiatiefnemers.

Meer lezen over Onderzoek mogelijkheden na RIMI

Initiatievenbureau

Laatste subsidieronde sluit bijna

Dien uiterlijk 31 augustus 2023 jouw aanvraag in voor de laatste ronde van de Subsidieregeling Integraal Maatschappelijk Initiatief.

Meer lezen over Laatste subsidieronde sluit bijna
Alles van het Initiatievenbureau bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel