Spring naar inhoud

Bijlmerbios: evenement in de 1,5 metersamenleving

Geplaatst op: 17 september 2020
Vanaf 2015 organiseert Hans Meiboom jaarlijks de Bijlmerbios: 3 dagen lang een openluchtbioscoop onder metrostation Kraaiennest. Elk jaar kijken zo’n 500 mensen samen naar films die, in de breedste zin, een relatie hebben met de Bijlmer. Maar toen kwam corona. Hoe organiseer je een groot evenement in een 1,5 metersamenleving? Hans vertelt.
“De Bijlmerbios is een soort huiskamer, waar iedereen welkom is om samen films te kijken. Toegang is gratis en je kan komen en gaan wanneer je wil. Wij zorgen altijd voor wat fijne bankstellen, waar mensen tegen elkaar aan kruipen. Maar je eigen stoel meenemen mag ook. De sfeer is knus en gezellig, ondanks de grootte van het evenement. Buitenstaanders zien de Bijlmer soms als onveilig, maar deze bios laat het tegenovergestelde zien. Dit jaar wilden we graag dezelfde sfeer creëren, terwijl we rekening hielden met de richtlijnen van het RIVM.”
“Gelukkig kwamen we snel tot creatieve oplossingen. Geen Bijlmerbios in augustus dit jaar, maar in september. Geen plek voor 500 mensen, maar wél plek voor 180 toeschouwers. Zo kon iedereen op 1,5 meter afstand zitten. Geen bankstellen dit keer, maar een vaste opstelling. Wij zorgden voor stoeltjes. Van tevoren kon je een plekje reserveren. Binnen een week waren alle plekken vol! Op slimme plekken stonden wat hekken. Op deze manier bleef de 1,5 meter afstand gegarandeerd. Niet alles was anders: toegang bleef gratis. En de sfeer was nog steeds knus en gezellig. Iedereen was blij dat het doorging. Er werd zelfs gevraagd of we dit vaker konden organiseren. Die mogelijkheid gaan we binnenkort onderzoeken.”


Subsidies

Gerelateerde verhalen

Loading...

Verhaal

"2 keer per week soep voor kwetsbare buren."

In de buurtkeuken van René wordt er soep gemaakt voor 49 kwetsbare buurtbewoners. Bij het rondbrengen wordt er meteen een praatje gemaakt.

Meer lezen over "2 keer per week soep voor kwetsbare buren."

Verhaal

"15 kilo sperziebonen voor een gezonde maaltijd."

Sonja kookt al 9 jaar voor ongeveer 20 mensen, dat is nu in tijden van crisis opgelopen tot 56 mensen.

Meer lezen over "15 kilo sperziebonen voor een gezonde maaltijd."

Verhaal

"Praat Nederlands met me."

Ida en Frederique kwamen er achter dat er behoefte is aan het oefenen en onderhouden van de Nederlandse taal bij nieuwkomers.

Meer lezen over "Praat Nederlands met me."
Meer verhalen bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren