Spring naar inhoud

Bijlmerbios: evenement in de 1,5 metersamenleving

Toegevoegd op: 16 september 2021

Geplaatst op: 17 september 2020
Vanaf 2015 organiseert Hans Meiboom jaarlijks de Bijlmerbios: 3 dagen lang een openluchtbioscoop onder metrostation Kraaiennest. Elk jaar kijken zo’n 500 mensen samen naar films die, in de breedste zin, een relatie hebben met de Bijlmer. Maar toen kwam corona. Hoe organiseer je een groot evenement in een 1,5 metersamenleving? Hans vertelt.
“De Bijlmerbios is een soort huiskamer, waar iedereen welkom is om samen films te kijken. Toegang is gratis en je kan komen en gaan wanneer je wil. Wij zorgen altijd voor wat fijne bankstellen, waar mensen tegen elkaar aan kruipen. Maar je eigen stoel meenemen mag ook. De sfeer is knus en gezellig, ondanks de grootte van het evenement. Buitenstaanders zien de Bijlmer soms als onveilig, maar deze bios laat het tegenovergestelde zien. Dit jaar wilden we graag dezelfde sfeer creëren, terwijl we rekening hielden met de richtlijnen van het RIVM.”
“Gelukkig kwamen we snel tot creatieve oplossingen. Geen Bijlmerbios in augustus dit jaar, maar in september. Geen plek voor 500 mensen, maar wél plek voor 180 toeschouwers. Zo kon iedereen op 1,5 meter afstand zitten. Geen bankstellen dit keer, maar een vaste opstelling. Wij zorgden voor stoeltjes. Van tevoren kon je een plekje reserveren. Binnen een week waren alle plekken vol! Op slimme plekken stonden wat hekken. Op deze manier bleef de 1,5 meter afstand gegarandeerd. Niet alles was anders: toegang bleef gratis. En de sfeer was nog steeds knus en gezellig. Iedereen was blij dat het doorging. Er werd zelfs gevraagd of we dit vaker konden organiseren. Die mogelijkheid gaan we binnenkort onderzoeken.”






Meer informatie

Website

Geen website

Voor wie
Subsidies

Geen subsidies

Meer inspiratie

Loading...

Inspiratie

De Grote Initiatievendag: een impressie

Op 14 september 2023 was de geslaagde 2e editie van de Grote -Wij Amsterdam- Initiatievendag. Proef hier de sfeer.

Meer lezen over De Grote Initiatievendag: een impressie

Inspiratie

BORO*ATELIER: 'Gebruik alles, verspil niets'

Met haar initiatief BORO*ATELIER werkt Lotje Terra aan het verduurzamen van de mode-industrie. Statushouders en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken hier aan duurzame textielproductie.

Meer lezen over BORO*ATELIER: 'Gebruik alles, verspil niets'

Inspiratie

Hemelsbreed Café: 'vóór en dóór de bewoners'

Alienke en Remmelt Meijer brengen verbinding, veiligheid en rust in Bijlmer-Oost met het Hemelsbreed Café.

Meer lezen over Hemelsbreed Café: 'vóór en dóór de bewoners'
Alle inspiratie bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte



Cancel