Spring naar inhoud

Bijlmerbios: evenement in de 1,5 metersamenleving

Geplaatst op: 17 september 2020
Vanaf 2015 organiseert Hans Meiboom jaarlijks de Bijlmerbios: 3 dagen lang een openluchtbioscoop onder metrostation Kraaiennest. Elk jaar kijken zo’n 500 mensen samen naar films die, in de breedste zin, een relatie hebben met de Bijlmer. Maar toen kwam corona. Hoe organiseer je een groot evenement in een 1,5 metersamenleving? Hans vertelt.
“De Bijlmerbios is een soort huiskamer, waar iedereen welkom is om samen films te kijken. Toegang is gratis en je kan komen en gaan wanneer je wil. Wij zorgen altijd voor wat fijne bankstellen, waar mensen tegen elkaar aan kruipen. Maar je eigen stoel meenemen mag ook. De sfeer is knus en gezellig, ondanks de grootte van het evenement. Buitenstaanders zien de Bijlmer soms als onveilig, maar deze bios laat het tegenovergestelde zien. Dit jaar wilden we graag dezelfde sfeer creëren, terwijl we rekening hielden met de richtlijnen van het RIVM.”
“Gelukkig kwamen we snel tot creatieve oplossingen. Geen Bijlmerbios in augustus dit jaar, maar in september. Geen plek voor 500 mensen, maar wél plek voor 180 toeschouwers. Zo kon iedereen op 1,5 meter afstand zitten. Geen bankstellen dit keer, maar een vaste opstelling. Wij zorgden voor stoeltjes. Van tevoren kon je een plekje reserveren. Binnen een week waren alle plekken vol! Op slimme plekken stonden wat hekken. Op deze manier bleef de 1,5 meter afstand gegarandeerd. Niet alles was anders: toegang bleef gratis. En de sfeer was nog steeds knus en gezellig. Iedereen was blij dat het doorging. Er werd zelfs gevraagd of we dit vaker konden organiseren. Die mogelijkheid gaan we binnenkort onderzoeken.”


Subsidies

Gerelateerde verhalen

Loading...

Verhaal

"Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Kibret Mekonnen startte het ABFF. Hierbij komen programma- en filmmakers samen om elkaar te motiveren buurttelevisie te maken.

Meer lezen over "Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Verhaal

"Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Een groep van decor- en interieurbouwers voelden zich geroepen iets te doen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Ze bouwden een thuishaven.

Meer lezen over "Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Verhaal

"Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."

Jocelyn de Kwant diende een plan in voor een bloemrijke klimaattuin. Het natte grasveld veranderde naar een inheemse bloemenweide.

Meer lezen over "Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."
Meer verhalen bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren