Spring naar inhoud

"We blijven onze mensen helpen."

Toegevoegd op: 27 oktober 2021

Geplaatst op: 2 april 2020

Door de coronacrisis loopt het allemaal anders bij de voedselbanken. Er zijn minder producten en minder mensen om te helpen. Mike blijft zoeken naar nieuwe oplossingen om de mensen in nood te blijven helpen. 

Mike Paschenegger coördineert het werk van de voedselbank in de Lutmastraat, Zuid. Hij vertelt: “De voedselbank hier was een soort supermarkt. Klanten kozen hun producten en betaalden met punten. Hoe gezonder het product, hoe minder punten. Zo stimuleren we gezonde keuzes. Vanwege de coronacrisis is dit niet meer veilig. We deelden eerst kratten uit, zoals veel uitgiftepunten doen. Helaas kregen we de kratten al snel niet meer gevuld. Omdat veel mensen hamsteren, blijft er weinig voedsel over voor de voedselbanken. Ook vallen veel vrijwilligers in de risicogroepen waardoor zij thuisblijven. We moesten opzoek naar een andere oplossing.”

“Het belangrijkste is dat we onze mensen blijven helpen. Hoe doen we dat met weinig vrijwilligers en zo weinig producten? We werken nu met voedselbonnen. Een eenpersoonshuishouden krijgt 15 euro aan bonnen om zelf boodschappen te doen. Een huishouden van 2 krijgt 20 euro en zo verder. Dit lijkt goed te gaan. Een ander probleem is dat mensen in de risicogroepen niet meer langs kunnen komen. Daarom zetten we nu een boodschappendienst op. Gelukkig hebben zich veel nieuwe vrijwilligers gemeld. Anders zou het nooit lukken.”

Meer informatie

Website

Geen website

Voor wie
Subsidies

Geen subsidies

Meer inspiratie

Loading...

Inspiratie

De Grote Initiatievendag: een impressie

Op 14 september 2023 was de geslaagde 2e editie van de Grote -Wij Amsterdam- Initiatievendag. Proef hier de sfeer.

Meer lezen over De Grote Initiatievendag: een impressie

Inspiratie

BORO*ATELIER: 'Gebruik alles, verspil niets'

Met haar initiatief BORO*ATELIER werkt Lotje Terra aan het verduurzamen van de mode-industrie. Statushouders en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken hier aan duurzame textielproductie.

Meer lezen over BORO*ATELIER: 'Gebruik alles, verspil niets'

Inspiratie

Hemelsbreed Café: 'vóór en dóór de bewoners'

Alienke en Remmelt Meijer brengen verbinding, veiligheid en rust in Bijlmer-Oost met het Hemelsbreed Café.

Meer lezen over Hemelsbreed Café: 'vóór en dóór de bewoners'
Alle inspiratie bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel