Spring naar inhoud

"We blijven onze mensen helpen."

Geplaatst op: 2 april 2020

Door de coronacrisis loopt het allemaal anders bij de voedselbanken. Er zijn minder producten en minder mensen om te helpen. Mike blijft zoeken naar nieuwe oplossingen om de mensen in nood te blijven helpen. 

Mike Paschenegger coördineert het werk van de voedselbank in de Lutmastraat, Zuid. Hij vertelt: “De voedselbank hier was een soort supermarkt. Klanten kozen hun producten en betaalden met punten. Hoe gezonder het product, hoe minder punten. Zo stimuleren we gezonde keuzes. Vanwege de coronacrisis is dit niet meer veilig. We deelden eerst kratten uit, zoals veel uitgiftepunten doen. Helaas kregen we de kratten al snel niet meer gevuld. Omdat veel mensen hamsteren, blijft er weinig voedsel over voor de voedselbanken. Ook vallen veel vrijwilligers in de risicogroepen waardoor zij thuisblijven. We moesten opzoek naar een andere oplossing.”

“Het belangrijkste is dat we onze mensen blijven helpen. Hoe doen we dat met weinig vrijwilligers en zo weinig producten? We werken nu met voedselbonnen. Een eenpersoonshuishouden krijgt 15 euro aan bonnen om zelf boodschappen te doen. Een huishouden van 2 krijgt 20 euro en zo verder. Dit lijkt goed te gaan. Een ander probleem is dat mensen in de risicogroepen niet meer langs kunnen komen. Daarom zetten we nu een boodschappendienst op. Gelukkig hebben zich veel nieuwe vrijwilligers gemeld. Anders zou het nooit lukken.”

Subsidies

Gerelateerde verhalen

Loading...

Verhaal

"2 keer per week soep voor kwetsbare buren."

In de buurtkeuken van René wordt er soep gemaakt voor 49 kwetsbare buurtbewoners. Bij het rondbrengen wordt er meteen een praatje gemaakt.

Meer lezen over "2 keer per week soep voor kwetsbare buren."

Verhaal

"15 kilo sperziebonen voor een gezonde maaltijd."

Sonja kookt al 9 jaar voor ongeveer 20 mensen, dat is nu in tijden van crisis opgelopen tot 56 mensen.

Meer lezen over "15 kilo sperziebonen voor een gezonde maaltijd."

Verhaal

"Praat Nederlands met me."

Ida en Frederique kwamen er achter dat er behoefte is aan het oefenen en onderhouden van de Nederlandse taal bij nieuwkomers.

Meer lezen over "Praat Nederlands met me."
Meer verhalen bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren