Spring naar inhoud

"Binnen een week zijn er 5000 mondkapjes gemaakt."

Geplaatst op: 16 april 2020

In het normale leven maakt Janne Mooij met haar bedrijf Gloed Amsterdam kostuums en accessoires voor festivals en fotoshoots. Tijdens de coronacrisis maakt ze mondkapjes. 6000 mondkapjes later vertelt Janne hoe dit idee in korte tijd veranderde in een geoliede machine.

“Alle festivals zijn natuurlijk afgezegd. Dus ook mijn werk ligt stil. Maar in stilzitten had ik geen zin. In plaats van showstukken, maak ik nu mondkapjes. Ik heb stof ingekocht en ben aan de slag gegaan. Al snel kreeg ik veel telefoontjes. Niet alleen van mensen die een mondkapje wilden: bijna 200 mensen boden hun hulp aan. Van mensen die goed kunnen naaien tot koeriers die de mondkapjes rondbrengen. Zelfs de website (www.maakeenmondkapje.nl) is gemaakt door een vrijwilliger.” 

“Binnen een week zijn er 5000 mondkapjes gemaakt. De eerste 14 dagen liep het zo hard, dat ik amper tijd had om adem te halen. Ik maakte een werkbeschrijving, een instructiefilmpje en  pakketten met afgemeten stof. Koeriers brengen deze pakketten naar de 75 vrijwilligers die thuis mondkapjes maken. En zodra de mondkapjes klaar zijn, worden deze weer opgehaald. De mondkapjes gaan naar de daklozenopvang, thuiszorg of verpleeghuizen in Amsterdam. Maar we versturen ook mondkapjes naar kwetsbare personen in heel Nederland. De reacties zijn fantastisch! Het is mooi om te zien wat we samen voor elkaar krijgen.”


Subsidies

Stadsdeel

Amsterdam

Meer weten?

Lees hier meer

Gerelateerde verhalen

Loading...

Verhaal

"2 keer per week soep voor kwetsbare buren."

In de buurtkeuken van René wordt er soep gemaakt voor 49 kwetsbare buurtbewoners. Bij het rondbrengen wordt er meteen een praatje gemaakt.

Meer lezen over "2 keer per week soep voor kwetsbare buren."

Verhaal

"15 kilo sperziebonen voor een gezonde maaltijd."

Sonja kookt al 9 jaar voor ongeveer 20 mensen, dat is nu in tijden van crisis opgelopen tot 56 mensen.

Meer lezen over "15 kilo sperziebonen voor een gezonde maaltijd."

Verhaal

"Praat Nederlands met me."

Ida en Frederique kwamen er achter dat er behoefte is aan het oefenen en onderhouden van de Nederlandse taal bij nieuwkomers.

Meer lezen over "Praat Nederlands met me."
Meer verhalen bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren