Spring naar inhoud

"Ons streven is om 5000 Combibags uit te delen."

Toegevoegd op: 27 oktober 2021

Geplaatst op: 1 mei 2020

Voor veel Amsterdammers valt maatschappelijke ondersteuning die ze normaal krijgen weg door de coronacrisis. Ook zitten nu veel gezinnen thuis op elkaars lip, waardoor spanningen kunnen oplopen. Er kan eenzaamheid ontstaan, maar ook huiselijk geweld kan soms voorkomen in gezinnen. Maatschappelijk werkers Sophie en Veronika van organisatie Combiwel hebben een initiatief opgezet om Amsterdammers en Amsterdammertjes in West een hart onder de riem te steken.

Sophie vertelt: “Als maatschappelijk werker ga je normaal gesproken op bezoek bij mensen die ondersteuning nodig hebben. Omdat die ondersteuning nu wegvalt, willen we de mensen toch iets leuks brengen. Samen met Combiwel Buurtwerk hebben we bedacht om goodiebags rond te brengen. Voor Amsterdammers en Amsterdammertjes in de wijken Westerpark, de Baarsjes, Oud-West en Bos en Lommer.”

Ze vervolgt: “We hebben een Singlebag voor alleenstaanden, een Together Bag voor samenwonenden en een Family bag voor families. Er kan vanalles in de goodiebag zitten, zoals folders, telefoonhoesjes en puzzelboekjes, maar ook lekkernijen, schrijfblokjes en spelletjes. Er zijn ontzettend veel donateurs die grote opgaven flyers en 'goodies' hebben gedoneerd. Daar zijn we ze ontzettend dankbaar voor. De bags zijn wijkgericht, dus per wijk zit er soms iets anders in. Vrijwilligers van onder andere de Kerk in de Buurt en van VoorElkaar brengen de Combibags in de buurten rond. Ons streven is om in totaal 5000 Combibags uit te delen, een hele opgave dus! Ook maken we een praatje met de buurtbewoners, dat is hartstikke gezellig. Voor veel mensen is dit gebaar een hart onder de riem, dus het is het werk helemaal waard.”

Meer informatie

Website

Geen website

Voor wie
Subsidies

Geen subsidies

Meer inspiratie

Loading...

Inspiratie

De Grote Initiatievendag: een impressie

Op 14 september 2023 was de geslaagde 2e editie van de Grote -Wij Amsterdam- Initiatievendag. Proef hier de sfeer.

Meer lezen over De Grote Initiatievendag: een impressie

Inspiratie

BORO*ATELIER: 'Gebruik alles, verspil niets'

Met haar initiatief BORO*ATELIER werkt Lotje Terra aan het verduurzamen van de mode-industrie. Statushouders en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken hier aan duurzame textielproductie.

Meer lezen over BORO*ATELIER: 'Gebruik alles, verspil niets'

Inspiratie

Hemelsbreed Café: 'vóór en dóór de bewoners'

Alienke en Remmelt Meijer brengen verbinding, veiligheid en rust in Bijlmer-Oost met het Hemelsbreed Café.

Meer lezen over Hemelsbreed Café: 'vóór en dóór de bewoners'
Alle inspiratie bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel