Spring naar inhoud

"Ons streven is om 5000 Combibags uit te delen."

Geplaatst op: 1 mei 2020

Voor veel Amsterdammers valt maatschappelijke ondersteuning die ze normaal krijgen weg door de coronacrisis. Ook zitten nu veel gezinnen thuis op elkaars lip, waardoor spanningen kunnen oplopen. Er kan eenzaamheid ontstaan, maar ook huiselijk geweld kan soms voorkomen in gezinnen. Maatschappelijk werkers Sophie en Veronika van organisatie Combiwel hebben een initiatief opgezet om Amsterdammers en Amsterdammertjes in West een hart onder de riem te steken.

Sophie vertelt: “Als maatschappelijk werker ga je normaal gesproken op bezoek bij mensen die ondersteuning nodig hebben. Omdat die ondersteuning nu wegvalt, willen we de mensen toch iets leuks brengen. Samen met Combiwel Buurtwerk hebben we bedacht om goodiebags rond te brengen. Voor Amsterdammers en Amsterdammertjes in de wijken Westerpark, de Baarsjes, Oud-West en Bos en Lommer.”

Ze vervolgt: “We hebben een Singlebag voor alleenstaanden, een Together Bag voor samenwonenden en een Family bag voor families. Er kan vanalles in de goodiebag zitten, zoals folders, telefoonhoesjes en puzzelboekjes, maar ook lekkernijen, schrijfblokjes en spelletjes. Er zijn ontzettend veel donateurs die grote opgaven flyers en 'goodies' hebben gedoneerd. Daar zijn we ze ontzettend dankbaar voor. De bags zijn wijkgericht, dus per wijk zit er soms iets anders in. Vrijwilligers van onder andere de Kerk in de Buurt en van VoorElkaar brengen de Combibags in de buurten rond. Ons streven is om in totaal 5000 Combibags uit te delen, een hele opgave dus! Ook maken we een praatje met de buurtbewoners, dat is hartstikke gezellig. Voor veel mensen is dit gebaar een hart onder de riem, dus het is het werk helemaal waard.”

Subsidies

Meer weten?

Lees hier meer

Gerelateerde verhalen

Loading...

Verhaal

"2 keer per week soep voor kwetsbare buren."

In de buurtkeuken van René wordt er soep gemaakt voor 49 kwetsbare buurtbewoners. Bij het rondbrengen wordt er meteen een praatje gemaakt.

Meer lezen over "2 keer per week soep voor kwetsbare buren."

Verhaal

"15 kilo sperziebonen voor een gezonde maaltijd."

Sonja kookt al 9 jaar voor ongeveer 20 mensen, dat is nu in tijden van crisis opgelopen tot 56 mensen.

Meer lezen over "15 kilo sperziebonen voor een gezonde maaltijd."

Verhaal

"Praat Nederlands met me."

Ida en Frederique kwamen er achter dat er behoefte is aan het oefenen en onderhouden van de Nederlandse taal bij nieuwkomers.

Meer lezen over "Praat Nederlands met me."
Meer verhalen bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren