Spring naar inhoud

"Ons streven is om 5000 Combibags uit te delen."

Geplaatst op: 1 mei 2020

Voor veel Amsterdammers valt maatschappelijke ondersteuning die ze normaal krijgen weg door de coronacrisis. Ook zitten nu veel gezinnen thuis op elkaars lip, waardoor spanningen kunnen oplopen. Er kan eenzaamheid ontstaan, maar ook huiselijk geweld kan soms voorkomen in gezinnen. Maatschappelijk werkers Sophie en Veronika van organisatie Combiwel hebben een initiatief opgezet om Amsterdammers en Amsterdammertjes in West een hart onder de riem te steken.

Sophie vertelt: “Als maatschappelijk werker ga je normaal gesproken op bezoek bij mensen die ondersteuning nodig hebben. Omdat die ondersteuning nu wegvalt, willen we de mensen toch iets leuks brengen. Samen met Combiwel Buurtwerk hebben we bedacht om goodiebags rond te brengen. Voor Amsterdammers en Amsterdammertjes in de wijken Westerpark, de Baarsjes, Oud-West en Bos en Lommer.”

Ze vervolgt: “We hebben een Singlebag voor alleenstaanden, een Together Bag voor samenwonenden en een Family bag voor families. Er kan vanalles in de goodiebag zitten, zoals folders, telefoonhoesjes en puzzelboekjes, maar ook lekkernijen, schrijfblokjes en spelletjes. Er zijn ontzettend veel donateurs die grote opgaven flyers en 'goodies' hebben gedoneerd. Daar zijn we ze ontzettend dankbaar voor. De bags zijn wijkgericht, dus per wijk zit er soms iets anders in. Vrijwilligers van onder andere de Kerk in de Buurt en van VoorElkaar brengen de Combibags in de buurten rond. Ons streven is om in totaal 5000 Combibags uit te delen, een hele opgave dus! Ook maken we een praatje met de buurtbewoners, dat is hartstikke gezellig. Voor veel mensen is dit gebaar een hart onder de riem, dus het is het werk helemaal waard.”

Subsidies

Meer weten?

Lees hier meer

Gerelateerde verhalen

Loading...

Verhaal

"Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Kibret Mekonnen startte het ABFF. Hierbij komen programma- en filmmakers samen om elkaar te motiveren buurttelevisie te maken.

Meer lezen over "Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Verhaal

"Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Een groep van decor- en interieurbouwers voelden zich geroepen iets te doen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Ze bouwden een thuishaven.

Meer lezen over "Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Verhaal

"Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."

Jocelyn de Kwant diende een plan in voor een bloemrijke klimaattuin. Het natte grasveld veranderde naar een inheemse bloemenweide.

Meer lezen over "Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."
Meer verhalen bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren