Spring naar inhoud

"15 kilo sperziebonen voor een gezonde maaltijd."

Geplaatst op: 1 mei 2020

In de buurtkamer te Floradorp (Amsterdam Noord) is meer dan ooit behoefte aan de kookkunsten van Sonja Hendriksma. Sonja kookt al 9 jaar voor ongeveer 20 mensen, dat is nu in tijden van crisis opgelopen tot 56 mensen. Samen met Kees Meijer begon ze met het rondbrengen van de maaltijden op de scootmobiel.

Sonja vertelt: “Elke maandag en donderdag kwamen hier mensen uit de buurt over de vloer om te eten. Nu kan dat niet meer en brengen we het eten naar de mensen toe. Eerst waren er 5 extra aanmeldingen, toen 8 en daarna echt veel te veel om het nog alleen te doen. Nu krijg ik hulp bij het koken van Joscha en zijn er fietsvrijwilligers die het eten rondbrengen”

Sonja krijgt hulp van de kerk, de gemeente, Florakokkies en Flora4life. “De mensen die het nodig hebben komen niet in aanmerking voor de voedselbank en kunnen door de coronacrisis niet meer bijverdienen. Ook tweeverdieners die beiden werken en de kinderen thuis hebben, kunnen zich intekenen voor 3 euro per maaltijd. 15 Kilo sperziebonen schoonmaken is vermoeiend maar het is me zeker wat waard dat ze gezond te eten krijgen. Op zaterdag kook ik nog met alles wat over is voor een kleiner groepje. Stel dat 1 juni de crisis voorbij is, dan blijf ik dit zeker doen tot september, zodat iedereen de tijd heeft om alles weer op orde te krijgen.”

Subsidies

Meer weten?

Lees hier meer

Gerelateerde verhalen

Loading...

Verhaal

"Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Kibret Mekonnen startte het ABFF. Hierbij komen programma- en filmmakers samen om elkaar te motiveren buurttelevisie te maken.

Meer lezen over "Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Verhaal

"Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Een groep van decor- en interieurbouwers voelden zich geroepen iets te doen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Ze bouwden een thuishaven.

Meer lezen over "Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Verhaal

"Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."

Jocelyn de Kwant diende een plan in voor een bloemrijke klimaattuin. Het natte grasveld veranderde naar een inheemse bloemenweide.

Meer lezen over "Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."
Meer verhalen bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren