Spring naar inhoud

"2 keer per week soep voor kwetsbare buren."

Geplaatst op: 12 mei 2020

In de buurtkeuken van René in de Van Deysselbuurt hangt er een gezellige sfeer op een zonnige dinsdagochtend. Leden van verschillende organisaties zijn bezig om een pan heerlijke dampende soep voor 49 buurtbewoners te maken. Ze verdelen de soep in 49 bakken en doen er versgebakken brood bij van Bakkerij Eenvoud en Buurthuis de Schakel. Vervolgens brengen jongeren van stichting IMD de soep naar de ouderen toe en ze maken een praatje om te kijken hoe het met ze gaat.

René vertelt over de totstandkoming van het initiatief: “Voor de crisis maakte ik al 2 keer per week gratis lunches in de buurtkeuken voor iedereen die daar behoefte aan had. Toen we van de minister-president het advies kregen om niet meer naar buiten te gaan, zijn we met een aantal organisaties gaan brainstormen over een nieuw initiatief. Samen met de organisaties VoorUit, IMD, Energieke Senioren Nieuw-West, Buurthuis de Schakel en Bakkerij Eenvoud zijn we op het idee gekomen om 2 keer per week soep te maken voor kwetsbare buurtbewoners. We zijn met 30 soepjes begonnen, en nu, de derde week, hebben we al 49 aanmeldingen. Het gaat hartstikke goed!”

Fabian van project VoorUit vervolgt: “Al deze organisaties zijn al jaren actief in de Van Deysselbuurt. Het is ontzettend leuk om te zien dat we nu met zijn allen samenwerken. Dat geeft echt een gevoel van verbinding.” Tot slot vertelt Omar van de IMD: “Dit initiatief sluit goed aan bij ons coaching project Doelbewust, waarbij we jongeren uit Geuzenveld-Slotermeer begeleiden om uit hun comfort zone te stappen en kennis te maken met andere denk- en leefwerelden. We hebben 6 jongeren tussen de 14 en 18 jaar gekoppeld aan dit initiatief. Zij bezorgen de soepjes bij de ouderen en houden in de gaten hoe het met ze gaat. Zo kunnen jongeren zich verder ontwikkelen en hebben de ouderen een warme lunch. Een topcombinatie!”
Subsidies

Meer weten?

Lees hier meer

Gerelateerde verhalen

Loading...

Verhaal

"Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Kibret Mekonnen startte het ABFF. Hierbij komen programma- en filmmakers samen om elkaar te motiveren buurttelevisie te maken.

Meer lezen over "Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Verhaal

"Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Een groep van decor- en interieurbouwers voelden zich geroepen iets te doen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Ze bouwden een thuishaven.

Meer lezen over "Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Verhaal

"Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."

Jocelyn de Kwant diende een plan in voor een bloemrijke klimaattuin. Het natte grasveld veranderde naar een inheemse bloemenweide.

Meer lezen over "Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."
Meer verhalen bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren