Spring naar inhoud

“We willen niet dat kinderen achterstand oplopen."

Geplaatst op: 12 mei 2020

Kris, medewerker van The Money School in Amsterdam, geeft kinderen tussen de 8 en 12 jaar normaal les over financiën. Vragen als: “hoe ga je om met zakgeld?” en “wat is sparen precies?” komen in 8-weekse cursussen op een speelse manier aan bod. Nu deze naschoolse leerschool niet meer door kan gaan in tijden van crisis, hebben de medewerkers van The Money School iets anders bedacht: Thuiswerkmaatjes!

Kris vertelt: “Mijn collega’s en ik hebben een moeder in Amsterdam-Oost gevraagd of ze kinderen kende die hulp nodig hadden met hun huiswerk. Die wist ze op te sporen. We hebben contact gelegd met 5 gezinnen die zelf weinig huiswerkhulp kunnen geven aan hun kroost. Sommige ouders met een migratieachtergrond spreken de Nederlandse taal namelijk niet goed en vinden het moeilijk hun kinderen te helpen met opdrachten. Zo vertelde een moeder me dat ze een Nederlands woord op zocht in het woordenboek, en dat in de uitleg van dat woord nog meer ingewikkelde woorden naar voren kwamen. Zij kon de opdracht dus niet goed uitleggen aan haar kind. Juist die jongeren geven we extra huiswerkbegeleiding, maar ook andere leuke opdrachten die The Money School te bieden heeft. Het doel: geen achterstand oplopen als ze straks weer naar school mogen."

Kris hoopt dat ze meer kinderen kunnen opsporen die hulp nodig hebben met hun huiswerk. “Het contact met kinderen en ouders is heel erg leuk. Vaak zwaaien ouders ook even naar de camera. Ze zijn vaak ontzettend dankbaar dat we dit voor ze doen. Maar ook de kinderen vinden het fijn, want ondanks de online klasmeetingen hebben ze minder contact met hun leraar. Scholen hebben het momenteel heel druk en er is minder mogelijkheid om huiswerk na te kijken. Extra begeleiding is voor sommige kinderen dus echt van belang!”

Subsidies

Stadsdeel

Amsterdam

Meer weten?

Lees hier meer

Gerelateerde verhalen

Loading...

Verhaal

"Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Kibret Mekonnen startte het ABFF. Hierbij komen programma- en filmmakers samen om elkaar te motiveren buurttelevisie te maken.

Meer lezen over "Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Verhaal

"Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Een groep van decor- en interieurbouwers voelden zich geroepen iets te doen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Ze bouwden een thuishaven.

Meer lezen over "Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Verhaal

"Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."

Jocelyn de Kwant diende een plan in voor een bloemrijke klimaattuin. Het natte grasveld veranderde naar een inheemse bloemenweide.

Meer lezen over "Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."
Meer verhalen bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren