Spring naar inhoud

“We willen niet dat kinderen achterstand oplopen."

Toegevoegd op: 23 februari 2022

Geplaatst op: 12 mei 2020

Kris, medewerker van The Money School in Amsterdam, geeft kinderen tussen de 8 en 12 jaar normaal les over financiën. Vragen als: “hoe ga je om met zakgeld?” en “wat is sparen precies?” komen in 8-weekse cursussen op een speelse manier aan bod. Nu deze naschoolse leerschool niet meer door kan gaan in tijden van crisis, hebben de medewerkers van The Money School iets anders bedacht: Thuiswerkmaatjes!

Kris vertelt: “Mijn collega’s en ik hebben een moeder in Amsterdam-Oost gevraagd of ze kinderen kende die hulp nodig hadden met hun huiswerk. Die wist ze op te sporen. We hebben contact gelegd met 5 gezinnen die zelf weinig huiswerkhulp kunnen geven aan hun kroost. Sommige ouders met een migratieachtergrond spreken de Nederlandse taal namelijk niet goed en vinden het moeilijk hun kinderen te helpen met opdrachten. Zo vertelde een moeder me dat ze een Nederlands woord op zocht in het woordenboek, en dat in de uitleg van dat woord nog meer ingewikkelde woorden naar voren kwamen. Zij kon de opdracht dus niet goed uitleggen aan haar kind. Juist die jongeren geven we extra huiswerkbegeleiding, maar ook andere leuke opdrachten die The Money School te bieden heeft. Het doel: geen achterstand oplopen als ze straks weer naar school mogen."

Kris hoopt dat ze meer kinderen kunnen opsporen die hulp nodig hebben met hun huiswerk. “Het contact met kinderen en ouders is heel erg leuk. Vaak zwaaien ouders ook even naar de camera. Ze zijn vaak ontzettend dankbaar dat we dit voor ze doen. Maar ook de kinderen vinden het fijn, want ondanks de online klasmeetingen hebben ze minder contact met hun leraar. Scholen hebben het momenteel heel druk en er is minder mogelijkheid om huiswerk na te kijken. Extra begeleiding is voor sommige kinderen dus echt van belang!”

Meer informatie

Website

Geen website

Waar
Subsidies

Geen subsidies

Meer inspiratie

Loading...

Inspiratie

De Grote Initiatievendag: een impressie

Op 14 september 2023 was de geslaagde 2e editie van de Grote -Wij Amsterdam- Initiatievendag. Proef hier de sfeer.

Meer lezen over De Grote Initiatievendag: een impressie

Inspiratie

BORO*ATELIER: 'Gebruik alles, verspil niets'

Met haar initiatief BORO*ATELIER werkt Lotje Terra aan het verduurzamen van de mode-industrie. Statushouders en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken hier aan duurzame textielproductie.

Meer lezen over BORO*ATELIER: 'Gebruik alles, verspil niets'

Inspiratie

Hemelsbreed Café: 'vóór en dóór de bewoners'

Alienke en Remmelt Meijer brengen verbinding, veiligheid en rust in Bijlmer-Oost met het Hemelsbreed Café.

Meer lezen over Hemelsbreed Café: 'vóór en dóór de bewoners'
Alle inspiratie bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel