Spring naar inhoud

“Door de buurtbingo heb ik meer contact."

Geplaatst op: 13 mei 2020

“Nummerrrrr 49!” Vele getallen schalden de afgelopen dagen uit de speakers van de bingobus. Op 8 verschillende locaties in Amsterdam-West vonden bewoners bingokaarten in hun brievenbus en deden ze mee met een buurtbingo vanaf hun balkon. Een initiatief om de binnenblijf-saaiheid in tijden van coronacrisis tegen te gaan. Bedacht door Bas van Big Creative, in samenwerking met de Gemeente Amsterdam.

Zijn collega Britt vertelt: “Wij van Big Creative hadden een plan bedacht om buurtbewoners van Amsterdam West een vermakelijke middag te bezorgen. Een buurtbingo, waarbij wij op gepaste afstand vanuit een grote bus de nummers omriepen. Ook waren er artiesten aanwezig die zang, dans en livemuziek mogelijk maakten. Zo deden buren met elkaar de vogeltjesdans en maakten ze gezamenlijk muziek op pannen en pollepels. Het was een groot succes! De buurtbewoners die bingo hadden, wonnen een spelletjespakket die gesponsord was door TonTonclub.”

Ze vervolgt: “we hebben dit drie dagen achter elkaar op 8 verschillende locaties gedaan. De reacties die we kregen waren ontroerend. Zo kwam er op de tweede dag een oudere vrouw naar me toe die me bedankte. Ze zei: “ik woon al 40 jaar in deze buurt, en ik heb nog nooit mijn buren ontmoet. Door deze buurtbingo ben ik eindelijk met ze in contact gekomen!” Dat was ontzettend leuk om te horen. Het initiatief geeft me zoveel energie. Ik hoop dat we deze bingo in de nabije toekomst kunnen voortzetten.”

Subsidies

Stadsdeel

Amsterdam

Meer weten?

Lees hier meer

Gerelateerde verhalen

Loading...

Verhaal

"Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Kibret Mekonnen startte het ABFF. Hierbij komen programma- en filmmakers samen om elkaar te motiveren buurttelevisie te maken.

Meer lezen over "Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Verhaal

"Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Een groep van decor- en interieurbouwers voelden zich geroepen iets te doen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Ze bouwden een thuishaven.

Meer lezen over "Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Verhaal

"Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."

Jocelyn de Kwant diende een plan in voor een bloemrijke klimaattuin. Het natte grasveld veranderde naar een inheemse bloemenweide.

Meer lezen over "Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."
Meer verhalen bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren