Spring naar inhoud

“Het geeft routine om elke dag de blog te openen.”

Toegevoegd op: 25 februari 2022

Geplaatst op: 19 mei 2020

Op de eerste dag van quarantaine, schreef studente Eva Voogt een gedicht op het gesloten terras van de Coffee Company. Ze vond het een mooi gezicht dat er mensen op de stoeltjes buiten zaten, genietend van het zonnetje, terwijl de zaak gesloten was. Ze deelde het gedicht op Facebook en kreeg positieve reacties: mensen herkenden hun ervaringen in haar tekst. Toen besloot ze om een blog te starten waar ze elke dag van de quarantaine een geschreven stuk zou publiceren.

Eva vertelt: “Ik schrijf heel graag. Het maakt mijn hoofd leeg en het is gewoon een fijne bezigheid. Ik publiceer sinds de ingang van de quarantaine elke dag een geschreven stuk op mijn blog. Mensen kunnen zich gratis abonneren en krijgen een mail als er iets nieuws op mijn blog is verschenen.”

Ze vervolgt: “Elke dag maak ik iets anders. Ik schrijf bijvoorbeeld gedichten, anekdotes, maar ook korte verhalen. Laatst ging ik een tijdje achter mijn piano zitten. Toen kwam er een oude herinnering boven van een ongemakkelijke pianoleraar waar ik ooit les van heb gehad. Daar schreef ik een stuk over. Het is ontzettend fijn om te doen en voor mijn abonnees voelt het als een soort afstreepkalender. Elke dag kunnen ze even wegzweven in een ander stuk tekst, en het geeft ze routine om elke dag de blog te openen. Mensen zeggen me dat ze dat erg fijn vinden. Ik ben blij dat ik ze dat kan bieden.”

Meer informatie

Website

Geen website

Voor wie
Waar
Subsidies

Geen subsidies

Meer inspiratie

Loading...

Inspiratie

Buurthuis de Bol

De wijkwerkcoöperatie van Merel Dym werkt met de kracht en kennis van bewoners aan een fijnere buurt.

Meer lezen over Buurthuis de Bol

Inspiratie

“Informatie is niets waard als je het niet deelt.”

Het gaat Otas Elum niet alleen om de overstap naar andere energie. Zijn Energy Transition General Knowledge Centre helpt de West-Afrikaanse gemeenschap ook aan nieuwe werkgelegenheid.

Meer lezen over “Informatie is niets waard als je het niet deelt.”

Inspiratie

De Grote Initiatievendag: een impressie

Op 14 september 2023 was de geslaagde 2e editie van de Grote -Wij Amsterdam- Initiatievendag. Proef hier de sfeer.

Meer lezen over De Grote Initiatievendag: een impressie
Alle inspiratie bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel