Spring naar inhoud

“Het geeft routine om elke dag de blog te openen.”

Geplaatst op: 19 mei 2020

Op de eerste dag van quarantaine, schreef studente Eva Voogt een gedicht op het gesloten terras van de Coffee Company. Ze vond het een mooi gezicht dat er mensen op de stoeltjes buiten zaten, genietend van het zonnetje, terwijl de zaak gesloten was. Ze deelde het gedicht op Facebook en kreeg positieve reacties: mensen herkenden hun ervaringen in haar tekst. Toen besloot ze om een blog te starten waar ze elke dag van de quarantaine een geschreven stuk zou publiceren.

Eva vertelt: “Ik schrijf heel graag. Het maakt mijn hoofd leeg en het is gewoon een fijne bezigheid. Ik publiceer sinds de ingang van de quarantaine elke dag een geschreven stuk op mijn blog. Mensen kunnen zich gratis abonneren en krijgen een mail als er iets nieuws op mijn blog is verschenen.”

Ze vervolgt: “Elke dag maak ik iets anders. Ik schrijf bijvoorbeeld gedichten, anekdotes, maar ook korte verhalen. Laatst ging ik een tijdje achter mijn piano zitten. Toen kwam er een oude herinnering boven van een ongemakkelijke pianoleraar waar ik ooit les van heb gehad. Daar schreef ik een stuk over. Het is ontzettend fijn om te doen en voor mijn abonnees voelt het als een soort afstreepkalender. Elke dag kunnen ze even wegzweven in een ander stuk tekst, en het geeft ze routine om elke dag de blog te openen. Mensen zeggen me dat ze dat erg fijn vinden. Ik ben blij dat ik ze dat kan bieden.”

Subsidies

Stadsdeel

Amsterdam

Meer weten?

Lees hier meer

Gerelateerde verhalen

Loading...

Verhaal

"Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Kibret Mekonnen startte het ABFF. Hierbij komen programma- en filmmakers samen om elkaar te motiveren buurttelevisie te maken.

Meer lezen over "Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Verhaal

"Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Een groep van decor- en interieurbouwers voelden zich geroepen iets te doen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Ze bouwden een thuishaven.

Meer lezen over "Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Verhaal

"Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."

Jocelyn de Kwant diende een plan in voor een bloemrijke klimaattuin. Het natte grasveld veranderde naar een inheemse bloemenweide.

Meer lezen over "Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."
Meer verhalen bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren