Spring naar inhoud

“De focus ligt op het contact tussen kinderen.”

Geplaatst op: 13 mei 2020

Fanneke Verhallen, artistiek leider bij Studio 52nd, koppelt tijdens de lockdown  buddy’s aan kinderen uit kansarme wijken in Oost. Bij de theaterprojecten van Studio 52nd helpen schrijfbuddy’s de kinderen met het schrijven van theaterteksten; vervolgens worden die teksten geregisseerd en opgevoerd door professionele theatermakers. Schrijfbuddy’s worden daarna, soms, ‘Big Buddy’s’ die de kinderen mee op stap nemen naar theater of musea. Nu gaat dat allemaal net iets anders.

Fanneke: “De buddy’s en de kinderen spreken online 1 à 2 keer per week af en ontdekken samen wat ze leuk vinden. Het liefst wel iets in de culturele richting, maar soms is het ook een stukje kanoën of wandelen. Om nou elke week digitaal een museum te bezoeken...”

Er ontstaan ook dingen die je van te voren niet had kunnen bedenken: “De moeder van mijn collega Eva lag in een verpleeghuis met COVID-19. Eva vroeg mensen om een kaartje te schrijven aan haar moeder. Wij besloten met de kinderen een toneelstuk voor haar moeder te schrijven. Eén van de kinderen vroeg wat het lievelingseten was van Eva’s moeder. Raapsteeltjesstampot, was het antwoord. Zo ontstond er een theatertekst over een romance tussen een beer en een bord raapsteeltjesstampot.”

“We proberen de kinderen ook dingen voor elkaar te laten doen. Er is hier in de buurt een meneer die veel weet over de geschiedenis van de buurt, samen met hem maken de kinderen een speurtocht met een historisch tintje voor elkaar. De focus ligt op het moment echt op het contact tussen de kinderen. In deze rare tijd dat ze niet naar school kunnen, is het belangrijk dat ze thuis dingen doen die hun fantasie prikkelen in plaats van computeren en tv kijken.”

Subsidies

Meer weten?

Lees hier meer

Gerelateerde verhalen

Loading...

Verhaal

"Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Kibret Mekonnen startte het ABFF. Hierbij komen programma- en filmmakers samen om elkaar te motiveren buurttelevisie te maken.

Meer lezen over "Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Verhaal

"Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Een groep van decor- en interieurbouwers voelden zich geroepen iets te doen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Ze bouwden een thuishaven.

Meer lezen over "Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Verhaal

"Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."

Jocelyn de Kwant diende een plan in voor een bloemrijke klimaattuin. Het natte grasveld veranderde naar een inheemse bloemenweide.

Meer lezen over "Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."
Meer verhalen bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren