Spring naar inhoud

“Hier kunnen kwetsbare kinderen onbezorgd spelen.”

Toegevoegd op: 25 februari 2022

Geplaatst op: 4 juni 2020

Jolanda Mulder en Rhea Labree runnen de inclusieve speeltuin “de Gibraltar”. De speeltuin is in principe altijd voor iedereen open. De focus ligt vooral op het samenspel en het contact tussen de kinderen. Na het advies binnen te blijven bleek dat vooral gezinnen met een kwetsbaar kind of een kind met een beperking wegbleven bij de speeltuin. 

Jolanda vertelt: “Ze durfden het risico niet te nemen. Men was bang dat het niet zou lukken om afstand te houden en daardoor besmet te raken. Kinderen in een rolstoel hebben het bijvoorbeeld moeilijker om uit te wijken, je rijdt niet zomaar eventjes het gras of de straat op om bijvoorbeeld om een tegenligger heen te rijden. Daarnaast behoren kwetsbare kinderen vaak tot de risicogroep. In een gesprek met een gezin met een kwetsbaar kind, kwamen we op het idee de speeltuin op zondag, als de speeltuin gewoonlijk dicht is, te openen exclusief voor kwetsbare kinderen en kinderen met een beperking. Er bleek hier bij veel gezinnen behoefte aan te zijn. Mensen zitten thuis, thuiszorg en dagbesteding valt weg, kinderen missen het spelen en het buiten zijn. Nu kunnen kinderen onbezorgd spelen.”

“Zonder wat extra geld was het niet gelukt om zondag open te gaan en meer schoonmakers in te zetten. Gelukkig krijgen we hulp van het fonds ‘Kind en Handicap’. Zolang het geld er is kunnen we dit blijven faciliteren. Het is heel fijn om alle blije reacties te zien vanaf de zijlijn en de kinderen te zien spelen. Dan merk je waar je het voor doet.”

Meer informatie

Website

Geen website

Voor wie
Subsidies

Geen subsidies

Meer inspiratie

Loading...

Inspiratie

Late Night Talks vanuit bicultureel perspectief

In Late Night Talks voeren Rudy en Naoual open gesprekken met jongeren over maatschappelijke thema's vanuit een bicultureel perspectief.

Meer lezen over Late Night Talks vanuit bicultureel perspectief

Inspiratie

Moving Forward: meer verbondenheid in de G-buurt

Een groep bewoners uit Zuidoost startte tijdens de pandemie het collectief Moving Forward. Ze organiseren activiteiten voor kinderen, jongeren en volwassenen uit de buurt die de verbondenheid versterkt. Joffrey Daniels vertelt.

Meer lezen over Moving Forward: meer verbondenheid in de G-buurt

Inspiratie

Bij De Kiesmannen is politiek niet saai, maar show

Met theatershows, workshops en podcasts, maakt De Kiesmannen politiek toegankelijk voor een jonger publiek

Meer lezen over Bij De Kiesmannen is politiek niet saai, maar show
Alle inspiratie bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel