Spring naar inhoud

“Hier kunnen kwetsbare kinderen onbezorgd spelen.”

Toegevoegd op: 25 februari 2022

Geplaatst op: 4 juni 2020

Jolanda Mulder en Rhea Labree runnen de inclusieve speeltuin “de Gibraltar”. De speeltuin is in principe altijd voor iedereen open. De focus ligt vooral op het samenspel en het contact tussen de kinderen. Na het advies binnen te blijven bleek dat vooral gezinnen met een kwetsbaar kind of een kind met een beperking wegbleven bij de speeltuin. 

Jolanda vertelt: “Ze durfden het risico niet te nemen. Men was bang dat het niet zou lukken om afstand te houden en daardoor besmet te raken. Kinderen in een rolstoel hebben het bijvoorbeeld moeilijker om uit te wijken, je rijdt niet zomaar eventjes het gras of de straat op om bijvoorbeeld om een tegenligger heen te rijden. Daarnaast behoren kwetsbare kinderen vaak tot de risicogroep. In een gesprek met een gezin met een kwetsbaar kind, kwamen we op het idee de speeltuin op zondag, als de speeltuin gewoonlijk dicht is, te openen exclusief voor kwetsbare kinderen en kinderen met een beperking. Er bleek hier bij veel gezinnen behoefte aan te zijn. Mensen zitten thuis, thuiszorg en dagbesteding valt weg, kinderen missen het spelen en het buiten zijn. Nu kunnen kinderen onbezorgd spelen.”

“Zonder wat extra geld was het niet gelukt om zondag open te gaan en meer schoonmakers in te zetten. Gelukkig krijgen we hulp van het fonds ‘Kind en Handicap’. Zolang het geld er is kunnen we dit blijven faciliteren. Het is heel fijn om alle blije reacties te zien vanaf de zijlijn en de kinderen te zien spelen. Dan merk je waar je het voor doet.”

Meer informatie

Website

Geen website

Voor wie
Subsidies

Geen subsidies

Meer inspiratie

Loading...

Inspiratie

BORO*ATELIER: 'Gebruik alles, verspil niets'

Met haar initiatief BORO*ATELIER werkt Lotje Terra aan het verduurzamen van de mode-industrie. Statushouders en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken hier aan duurzame textielproductie.

Meer lezen over BORO*ATELIER: 'Gebruik alles, verspil niets'

Inspiratie

Hemelsbreed Café: 'vóór en dóór de bewoners'

Alienke en Remmelt Meijer brengen verbinding, veiligheid en rust in Bijlmer-Oost met het Hemelsbreed Café.

Meer lezen over Hemelsbreed Café: 'vóór en dóór de bewoners'

Inspiratie

Moeders in hun kracht

Aicha en Ilhame zetten vrouwen uit Amsterdam Nieuw-West in hun kracht door in te spelen op hun behoeften.

Meer lezen over Moeders in hun kracht
Alle inspiratie bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel