Spring naar inhoud

“Hier kunnen kwetsbare kinderen onbezorgd spelen.”

Geplaatst op: 4 juni 2020

Jolanda Mulder en Rhea Labree runnen de inclusieve speeltuin “de Gibraltar”. De speeltuin is in principe altijd voor iedereen open. De focus ligt vooral op het samenspel en het contact tussen de kinderen. Na het advies binnen te blijven bleek dat vooral gezinnen met een kwetsbaar kind of een kind met een beperking wegbleven bij de speeltuin. 

Jolanda vertelt: “Ze durfden het risico niet te nemen. Men was bang dat het niet zou lukken om afstand te houden en daardoor besmet te raken. Kinderen in een rolstoel hebben het bijvoorbeeld moeilijker om uit te wijken, je rijdt niet zomaar eventjes het gras of de straat op om bijvoorbeeld om een tegenligger heen te rijden. Daarnaast behoren kwetsbare kinderen vaak tot de risicogroep. In een gesprek met een gezin met een kwetsbaar kind, kwamen we op het idee de speeltuin op zondag, als de speeltuin gewoonlijk dicht is, te openen exclusief voor kwetsbare kinderen en kinderen met een beperking. Er bleek hier bij veel gezinnen behoefte aan te zijn. Mensen zitten thuis, thuiszorg en dagbesteding valt weg, kinderen missen het spelen en het buiten zijn. Nu kunnen kinderen onbezorgd spelen.”

“Zonder wat extra geld was het niet gelukt om zondag open te gaan en meer schoonmakers in te zetten. Gelukkig krijgen we hulp van het fonds ‘Kind en Handicap’. Zolang het geld er is kunnen we dit blijven faciliteren. Het is heel fijn om alle blije reacties te zien vanaf de zijlijn en de kinderen te zien spelen. Dan merk je waar je het voor doet.”

Subsidies

Meer weten?

Lees hier meer

Gerelateerde verhalen

Loading...

Verhaal

"Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Kibret Mekonnen startte het ABFF. Hierbij komen programma- en filmmakers samen om elkaar te motiveren buurttelevisie te maken.

Meer lezen over "Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Verhaal

"Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Een groep van decor- en interieurbouwers voelden zich geroepen iets te doen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Ze bouwden een thuishaven.

Meer lezen over "Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Verhaal

"Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."

Jocelyn de Kwant diende een plan in voor een bloemrijke klimaattuin. Het natte grasveld veranderde naar een inheemse bloemenweide.

Meer lezen over "Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."
Meer verhalen bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren