Spring naar inhoud

“Iedereen is een superheld.”

Geplaatst op: 4 juni 2020

“We gaan rek- en strekoefeningen doen, allemaal opgelet!” Meester Scrooge laat de bewegingen zien die de kinderen moeten doen voor zijn camera in de woonkamer. De kinderen lachen en gaan, voor een cameraatje in hun eigen huis, aan de slag. Ook broertjes en zusjes komen af en toe in beeld om mee te doen. Het is een actieve boel, georganiseerd door Luciano van LuFit.

Hij vertelt: “Vanaf het moment dat we geadviseerd werden niet meer buiten te komen, kon de Amsterdamse jeugd nauwelijks meer sporten. Ik vond dat jammer om te zien, want in mijn dagelijks leven ben ik met LuFit juist bezig kinderen te enthousiasmeren om actief bezig te zijn. Om toch creatief om te gaan met de crisis, bedacht ik de Superhelden Workout. Een online sportprogramma voor kinderen om thuis aan mee te doen.”

Luciano vervolgt: “Meester Scrooge en Juffrouw Asmara heb ik opgetrommeld om een workout-programma te maken voor de kinderen. Die zie je tijdens de online lessen dan ook voor de camera. De oefeningen zelf zijn niet zo bijzonder. Maar, omdat kinderen hun superhelden pak aan hebben terwijl ze sporten, wordt het voor hen al een hele leuke ervaring. Aan het eind moeten de kids vaak nog een grappige opdracht doen, zoals WC-rollen hooghouden. Iedereen lachen natuurlijk, want dat is best moeilijk! We hebben nu al met meer dan 100 kids van tussen de 4 en 10 jaar workouts gedaan en de reacties zijn heel positief. We hopen dat er nog meer kinderen meedoen, totdat we natuurlijk weer lekker buiten mogen sporten!”

Categorieën

Doelgroep

Subsidies

Stadsdeel

Amsterdam

Meer weten?

Lees hier meer

Gerelateerde verhalen

Loading...

Verhaal

"Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Kibret Mekonnen startte het ABFF. Hierbij komen programma- en filmmakers samen om elkaar te motiveren buurttelevisie te maken.

Meer lezen over "Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Verhaal

"Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Een groep van decor- en interieurbouwers voelden zich geroepen iets te doen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Ze bouwden een thuishaven.

Meer lezen over "Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Verhaal

"Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."

Jocelyn de Kwant diende een plan in voor een bloemrijke klimaattuin. Het natte grasveld veranderde naar een inheemse bloemenweide.

Meer lezen over "Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."
Meer verhalen bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren