Spring naar inhoud

“Kwetsbare mensen vertrouwen stichting Carabic.”

Geplaatst op: 25 juni 2020

Maureen Hubbard zit in de auto, tegenwoordig haar kantoor op wielen. Daar skypet, zoomt en belt ze. Het is druk, druk, druk bij stichting Caribic in Zuid-Oost. Caribic is in het coronaloze leven een stichting die kwetsbare groepen helpt met van alles. Het gaat vooral over hulp bij verbinding, tussen school en ouders, tussen ouders en kinderen, tussen verschillende culturen en tussen verschillende groepen. 

Maureen: “Carabic is een stichting die heel veel mensen in Zuid-Oost vertrouwen. Leila Azzam en ik zaten de eerste 2 weken van de crisis met de kinderen thuis en werden constant gebeld. De voedselbank was dicht en met de bonnen van 40 euro was het voor de mensen niet te doen in de (te dure) Jumbo om aan genoeg eten te komen. Senioren durfden het huis niet meer uit, uit angst voor het virus. We kregen telefoon van huilende mensen, die schrijnende verhalen hadden dat ze al dagen niet echt hadden gegeten.”

“We moesten iets doen voor die mensen, dus we zijn gaan bellen. In de afgelopen tijd hebben we hulp gekregen van stichting Blije Buren, buurtbewoners, Regina Macnack van stichting Hoop voor Morgen en zelfs het Ministerie van Defensie. Met een groep van 10 vrijwilligers verzamelen we de spullen, maken we pakketten en brengen we die rond. We zitten nu op 650 aanmeldingen, we kunnen helaas niet iedereen helpen. Onze focus ligt nu op senioren, gezinnen met kinderen en werkende ongedocumenteerden. De laatstgenoemde vallen totaal buiten de boot als het om steun van de staat gaat. Ze komen nergens voor in aanmerking. Ze werken ook vooral in de horeca of de schoonmaak en dat ligt nu helemaal stil.”

Subsidies

Meer weten?

Lees hier meer

Gerelateerde verhalen

Loading...

Verhaal

"Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Kibret Mekonnen startte het ABFF. Hierbij komen programma- en filmmakers samen om elkaar te motiveren buurttelevisie te maken.

Meer lezen over "Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Verhaal

"Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Een groep van decor- en interieurbouwers voelden zich geroepen iets te doen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Ze bouwden een thuishaven.

Meer lezen over "Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Verhaal

"Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."

Jocelyn de Kwant diende een plan in voor een bloemrijke klimaattuin. Het natte grasveld veranderde naar een inheemse bloemenweide.

Meer lezen over "Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."
Meer verhalen bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren