Spring naar inhoud

“Studenten brengen soepen langs bij 130 ouderen.”

Toegevoegd op: 25 februari 2022

Geplaatst op: 25 juni 2020

Wie op donderdagochtend door de ramen van café Pong in de Spaarndammerstraat kijkt, ziet een aantal Amsterdamse studenten kilo’s groenten snijden. Het doel: soepjes maken! Martijn en Max van het bedrijf Oma’s Soep hebben de studenten bij elkaar gebracht. Ze gaan aan de slag voor ouderen die wel een hart onder de riem kunnen gebruiken tijdens de crisis. Verse ingrediënten, een heerlijk recept en bereid met liefde, wat wil je nog meer?

Martijn vertelt: “Normaal gesproken organiseren wij kookdagen waar ouderen samen met studenten soepen koken voor verschillende aangelegenheden. De recepten voor die soepen zijn uitgegroeid tot ons bedrijf: Oma’s Soep. De soepen zijn inmiddels in een aantal supermarkten in Nederland te verkrijgen. Door de coronacrisis kunnen de ouderen niet meer koken met jongeren in de buurthuizen. Om ze toch een blijk van steun te geven, hebben we de soep-bezorgservice bedacht. De studenten brengen de soepen langs huis bij 130 ouderen.”

Zijn collega Max vervolgt: “We kunnen het project financiëren door voldoende Oma’s Soep in de supermarkt te verkopen. Met veel vrijwilligers bezorgen we de soepen elke donderdagmiddag bij de ouderen die verspreid wonen door heel Amsterdam. Het is een soort verrassingspakket. Elke week zit er een cadeautje bij, zoals bijvoorbeeld een bosje bloemen. Ook bevat het pakketje een persoonlijke boodschap en het nummer van één van de studenten. De ouderen kunnen dan contact opnemen met de jongeren als ze ergens hulp bij nodig hebben. Zo proberen we de ouderen te laten weten dat we er echt voor ze zijn! We doen ons best om op onze eigen manier de mensen een beetje door de crisis heen te helpen.” 

Wil jij je ook aanmelden voor de soep-bezorgservice? Kijk dan op https://www.omassoep.nl/soepaanhuis/

Meer informatie

Website

Geen website

Voor wie
Waar
Subsidies

Geen subsidies

Meer inspiratie

Loading...

Inspiratie

Late Night Talks vanuit bicultureel perspectief

In Late Night Talks voeren Rudy en Naoual open gesprekken met jongeren over maatschappelijke thema's vanuit een bicultureel perspectief.

Meer lezen over Late Night Talks vanuit bicultureel perspectief

Inspiratie

Moving Forward: meer verbondenheid in de G-buurt

Een groep bewoners uit Zuidoost startte tijdens de pandemie het collectief Moving Forward. Ze organiseren activiteiten voor kinderen, jongeren en volwassenen uit de buurt die de verbondenheid versterkt. Joffrey Daniels vertelt.

Meer lezen over Moving Forward: meer verbondenheid in de G-buurt

Inspiratie

Bij De Kiesmannen is politiek niet saai, maar show

Met theatershows, workshops en podcasts, maakt De Kiesmannen politiek toegankelijk voor een jonger publiek

Meer lezen over Bij De Kiesmannen is politiek niet saai, maar show
Alle inspiratie bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte



Cancel