Spring naar inhoud

“Studenten brengen soepen langs bij 130 ouderen.”

Geplaatst op: 25 juni 2020

Wie op donderdagochtend door de ramen van café Pong in de Spaarndammerstraat kijkt, ziet een aantal Amsterdamse studenten kilo’s groenten snijden. Het doel: soepjes maken! Martijn en Max van het bedrijf Oma’s Soep hebben de studenten bij elkaar gebracht. Ze gaan aan de slag voor ouderen die wel een hart onder de riem kunnen gebruiken tijdens de crisis. Verse ingrediënten, een heerlijk recept en bereid met liefde, wat wil je nog meer?

Martijn vertelt: “Normaal gesproken organiseren wij kookdagen waar ouderen samen met studenten soepen koken voor verschillende aangelegenheden. De recepten voor die soepen zijn uitgegroeid tot ons bedrijf: Oma’s Soep. De soepen zijn inmiddels in een aantal supermarkten in Nederland te verkrijgen. Door de coronacrisis kunnen de ouderen niet meer koken met jongeren in de buurthuizen. Om ze toch een blijk van steun te geven, hebben we de soep-bezorgservice bedacht. De studenten brengen de soepen langs huis bij 130 ouderen.”

Zijn collega Max vervolgt: “We kunnen het project financiëren door voldoende Oma’s Soep in de supermarkt te verkopen. Met veel vrijwilligers bezorgen we de soepen elke donderdagmiddag bij de ouderen die verspreid wonen door heel Amsterdam. Het is een soort verrassingspakket. Elke week zit er een cadeautje bij, zoals bijvoorbeeld een bosje bloemen. Ook bevat het pakketje een persoonlijke boodschap en het nummer van één van de studenten. De ouderen kunnen dan contact opnemen met de jongeren als ze ergens hulp bij nodig hebben. Zo proberen we de ouderen te laten weten dat we er echt voor ze zijn! We doen ons best om op onze eigen manier de mensen een beetje door de crisis heen te helpen.” 

Wil jij je ook aanmelden voor de soep-bezorgservice? Kijk dan op https://www.omassoep.nl/soepaanhuis/

Subsidies

Stadsdeel

Amsterdam

Meer weten?

Lees hier meer

Gerelateerde verhalen

Loading...

Verhaal

"Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Kibret Mekonnen startte het ABFF. Hierbij komen programma- en filmmakers samen om elkaar te motiveren buurttelevisie te maken.

Meer lezen over "Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Verhaal

"Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Een groep van decor- en interieurbouwers voelden zich geroepen iets te doen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Ze bouwden een thuishaven.

Meer lezen over "Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Verhaal

"Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."

Jocelyn de Kwant diende een plan in voor een bloemrijke klimaattuin. Het natte grasveld veranderde naar een inheemse bloemenweide.

Meer lezen over "Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."
Meer verhalen bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren