Spring naar inhoud

“We geven elke avond 180 maaltijden weg.”

Geplaatst op: 25 juni 2020

Door de coronacrisis zijn er veel mensen zonder baan komen te zitten. Ook kunnen sommige Amsterdammers door verschillende omstandigheden hun huis niet verlaten. Dit zorgt ervoor dat mensen soms geen boodschappen meer kunnen doen voor een gezonde maaltijd. Malika, Rahma en Naima van Stichting Dappere Dames zagen dat een aantal bewoners van de Indische Buurt door de crisis in de problemen kwamen. Ze besloten dat het tijd was voor actie.

Naima vertelt: “Voor de crisis organiseerden we met onze stichting al veel activiteiten voor buurtbewoners, zoals cursussen, workshops en koffie-uurtjes. We kenden daarom al veel gezinnen, koppels en alleenstaanden in de buurt. We zagen dat een aantal bewoners door de crisis financieel in de knel kwamen. We belden rond en kwamen in contact met onder andere Said Bensallem en Tim Doornewaard. Samen met hen, maar ook met behulp van Buurtschouders en vrijwilligers, hebben we een maaltijden-afhaalpunt opgezet. Overdag kunnen buurtbewoners gratis groenten en fruit komen ophalen en ’s avonds krijgen ze een warme maaltijd.”

Ze vervolgt: “We koken nu ongeveer 6 avonden per week met een groep vrijwilligers in Vrouwencentrum de Dappere Dame. In totaal geven we nu elke avond zo’n 180 maaltijden weg. Veel buurtbewoners zijn ontzettend dankbaar dat we deze maaltijden maken en schenken. We doen ook niet aan controle. Als mensen eten nodig hebben, krijgen ze het van ons. We proberen om aan het einde van de avond iedereen met een maaltijd naar huis te laten gaan. We zien hoe belangrijk het is voor mensen, dat geeft ons energie!"

Subsidies

Meer weten?

Lees hier meer

Gerelateerde verhalen

Loading...

Verhaal

"Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Kibret Mekonnen startte het ABFF. Hierbij komen programma- en filmmakers samen om elkaar te motiveren buurttelevisie te maken.

Meer lezen over "Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Verhaal

"Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Een groep van decor- en interieurbouwers voelden zich geroepen iets te doen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Ze bouwden een thuishaven.

Meer lezen over "Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Verhaal

"Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."

Jocelyn de Kwant diende een plan in voor een bloemrijke klimaattuin. Het natte grasveld veranderde naar een inheemse bloemenweide.

Meer lezen over "Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."
Meer verhalen bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren