Spring naar inhoud

“We geven elke avond 180 maaltijden weg.”

Toegevoegd op: 25 februari 2022

Geplaatst op: 25 juni 2020

Door de coronacrisis zijn er veel mensen zonder baan komen te zitten. Ook kunnen sommige Amsterdammers door verschillende omstandigheden hun huis niet verlaten. Dit zorgt ervoor dat mensen soms geen boodschappen meer kunnen doen voor een gezonde maaltijd. Malika, Rahma en Naima van Stichting Dappere Dames zagen dat een aantal bewoners van de Indische Buurt door de crisis in de problemen kwamen. Ze besloten dat het tijd was voor actie.

Naima vertelt: “Voor de crisis organiseerden we met onze stichting al veel activiteiten voor buurtbewoners, zoals cursussen, workshops en koffie-uurtjes. We kenden daarom al veel gezinnen, koppels en alleenstaanden in de buurt. We zagen dat een aantal bewoners door de crisis financieel in de knel kwamen. We belden rond en kwamen in contact met onder andere Said Bensallem en Tim Doornewaard. Samen met hen, maar ook met behulp van Buurtschouders en vrijwilligers, hebben we een maaltijden-afhaalpunt opgezet. Overdag kunnen buurtbewoners gratis groenten en fruit komen ophalen en ’s avonds krijgen ze een warme maaltijd.”

Ze vervolgt: “We koken nu ongeveer 6 avonden per week met een groep vrijwilligers in Vrouwencentrum de Dappere Dame. In totaal geven we nu elke avond zo’n 180 maaltijden weg. Veel buurtbewoners zijn ontzettend dankbaar dat we deze maaltijden maken en schenken. We doen ook niet aan controle. Als mensen eten nodig hebben, krijgen ze het van ons. We proberen om aan het einde van de avond iedereen met een maaltijd naar huis te laten gaan. We zien hoe belangrijk het is voor mensen, dat geeft ons energie!"

Meer informatie

Website

Geen website

Voor wie
Subsidies

Geen subsidies

Meer inspiratie

Loading...

Inspiratie

Francis fixt het

De grondige reparaties die Francis gratis uitvoert met zijn FIXbrigade, schelen mensen honderden euro's aan energiekosten. 'Een tochtstrip plakken is nutteloos als het raam scheef in zijn sponning hangt en dus niet dicht kan.’

Meer lezen over Francis fixt het

Inspiratie

Vaker een praatje in de Van der Pek

Femke en Lotte zorgen met hun video- en fotoportretten voor meer verbinding in de Van der Pekbuurt.

Meer lezen over Vaker een praatje in de Van der Pek

Inspiratie

"Mensen vergaren nu eenmaal spulletjes"

Monique Egberts is oprichter en voorzitter van Stichting Weggeefwinkel Amsterdam. Heb je iets nodig? Je mag het gewoon meenemen uit de weggeefwinkel. Monique vertelt ons over haar initiatief.

Meer lezen over "Mensen vergaren nu eenmaal spulletjes"
Alle inspiratie bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel