Spring naar inhoud

“Het is voor veel mensen een fijn tijdverdrijf.”

Geplaatst op: 25 juni 2020

Tegenwoordig kun je via je telefoon met iedereen op de wereld in contact zijn. Op social media stuur je er binnen een minuutje een kort berichtje uit. Maar sommige mensen kiezen er nog steeds voor om op een ouderwetse manier met elkaar in gesprek te gaan. Door brieven te sturen bijvoorbeeld! Die klassieke manier van communiceren sprak studente Martje Bergsma wel aan. Zo ontstond er een initiatief in tijden van crisis: Brieven aan Bep.

Martje vertelt: “Vroeger had ik een tijdlang een penvriendin. We schreven brieven over en weer over ons leven en dat was ontzettend vermakelijk. Toen de crisis begon viel mijn werk als freelancer weg. Toen dacht ik: ik ga een schrijversinitiatief opzetten! Ik verspreidde mijn idee om penvrienden aan elkaar te koppelen via een aantal buurthuizen en facebookgroepen. Binnen een mum van tijd meldden veel geïnteresseerden zich aan. Nu zijn er 400 mensen die meedoen. 200 matches dus!”

Ze vervolgt: “Als mensen zich aanmelden, krijgen ze met mij een introductiegesprek. Ik koppel dan verschillende doelgroepen aan elkaar die goed bij elkaar passen. Dan begint het schrijven. De gekoppelde personen weten vanaf het begin nog niets van elkaar. Door middel van het sturen van brieven leren ze elkaars leven beetje bij beetje kennen. Het is voor veel mensen een fijn tijdverdrijf tijdens de crisis. Ik hoorde laatst dat sommige koppels ook wel eens bellen. Ik vind het leuk dat de mensen die meedoen zo enthousiast zijn, dat geeft mij weer energie om nog meer koppels te maken.”

Wil je ook meedoen aan Brieven aan Bep? Kijk dan op:https://brievenaanbep.nl/

Categorieën

Doelgroep

Subsidies

Stadsdeel

Amsterdam

Meer weten?

Lees hier meer

Gerelateerde verhalen

Loading...

Verhaal

"Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Kibret Mekonnen startte het ABFF. Hierbij komen programma- en filmmakers samen om elkaar te motiveren buurttelevisie te maken.

Meer lezen over "Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Verhaal

"Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Een groep van decor- en interieurbouwers voelden zich geroepen iets te doen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Ze bouwden een thuishaven.

Meer lezen over "Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Verhaal

"Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."

Jocelyn de Kwant diende een plan in voor een bloemrijke klimaattuin. Het natte grasveld veranderde naar een inheemse bloemenweide.

Meer lezen over "Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."
Meer verhalen bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren