Spring naar inhoud

"Het voelt goed een klein verschil te maken."

Geplaatst op: 25 juni 2020

Floortje Rous fietst, met een kar achter en een bak voorop, verschillende woonzorgcentra af. In de bak voorop zitten kostuums en in de kar achter staat de speaker voor de interactieve dansvoorstellingen. Die voert ze samen met Sam Bergsma, Mayke van Veldhuizen en Emily Shaw op voor de deur, in de tuin of op een plein. Zo kunnen ouderen vanuit hun eigen plek met de dansvoorstelling meedoen of gewoon kijken en luisteren.

“We hebben 4 verschillende voorstellingen ontwikkeld waar we uit kiezen, de 1 wat trager dan de ander of juist wat energieker. Het ligt er maar net aan waar we de voorstelling opvoeren. Voor mensen met bijvoorbeeld dementie is de rustigere voorstelling prettiger om mee te doen of naar te kijken. Een interactieve voorstelling houdt in dat we niet voor ze dansen maar met ze dansen. Zo worden ze op bepaalde momenten uitgenodigd om mee te dansen. Dit gaat eigenlijk altijd op een heel natuurlijke manier.”

“Het buiten dansen met mensen is ontstaan uit een dansles die we voor de coronacrisis gaven in 3 woonzorgcentra: ‘Slow Flow’. Tijdens die les, binnen, deden er 15 mensen mee. Nu doen er soms wel 60 mee. Mensen worden er vrolijk van. Je ziet ze mee bewegen en hun ogen stralen. Regelmatig zien we dat het mensen emotioneert, we hebben ook wel tranen gezien. Laatst riep er iemand vanaf het balkon: “wacht ik heb iets voor jullie!”.  Vervolgens gooide hij allemaal chocolaatjes naar beneden. Het voelt goed om een klein verschil te maken in tijden van eenzaamheid.”

Subsidies

Stadsdeel

Amsterdam

Meer weten?

Lees hier meer

Gerelateerde verhalen

Loading...

Verhaal

"Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Kibret Mekonnen startte het ABFF. Hierbij komen programma- en filmmakers samen om elkaar te motiveren buurttelevisie te maken.

Meer lezen over "Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Verhaal

"Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Een groep van decor- en interieurbouwers voelden zich geroepen iets te doen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Ze bouwden een thuishaven.

Meer lezen over "Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Verhaal

"Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."

Jocelyn de Kwant diende een plan in voor een bloemrijke klimaattuin. Het natte grasveld veranderde naar een inheemse bloemenweide.

Meer lezen over "Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."
Meer verhalen bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren