Spring naar inhoud

"Mensen Maken Amsterdam."

Geplaatst op: 5 augustus 2020

Ailbhe Cunningham van “Mensen Maken Amsterdam” moet even wennen aan het kantoor waar ze weer voor het eerst, alleen, is. Mensen Maken Amsterdam is anders dan de meeste initiatieven hier op Wij Amsterdam. Het zijn 6 buurtfondsen waar je met goede ideeën voor jouw buurt kan aankloppen voor een financiële bijdrage.

Ailbhe: “Voor elk stadsdeel is er een fonds. Heb je een goed idee dat relevant is voor de buurt dan kun je bij ons terecht. Via de website kan je je aanmelden. Dit gaat heel simpel: je beantwoordt 10 vragen, zoals ‘wie ben je?’, ‘wat wil je doen?’, ‘wat betekent het voor de buurt?'. Vervolgens wordt het idee door het desbetreffende buurtcomité beoordeeld en hoor je relatief snel de uitslag van het comité. Dit is veel laagdrempeliger dan een subsidieaanvraag waar je pagina’s en pagina’s voor moet schrijven.”

“De buurtcomités bestaan uit verschillende mensen van verschillende achtergronden, buurten en leeftijden. Waar we vroeger 1 keer per maand buurtinitiatieven beoordeelden, doen we dat nu aan de lopende band. Er zijn nu veel meer kleinere initiatieven die maar een paar honderd euro nodig hebben om bijvoorbeeld wat maaltijden te bereiden voor de buurt of een online platform willen oprichten om eenzaamheid te bestrijden. We staan te springen om nieuwe initiatieven, dus heb je een goed idee voor de buurt? Meld je aan op https://www.mensenmakenamsterdam.nl/!"

Subsidies

Stadsdeel

Amsterdam

Meer weten?

Lees hier meer

Gerelateerde verhalen

Loading...

Verhaal

"Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Kibret Mekonnen startte het ABFF. Hierbij komen programma- en filmmakers samen om elkaar te motiveren buurttelevisie te maken.

Meer lezen over "Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Verhaal

"Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Een groep van decor- en interieurbouwers voelden zich geroepen iets te doen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Ze bouwden een thuishaven.

Meer lezen over "Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Verhaal

"Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."

Jocelyn de Kwant diende een plan in voor een bloemrijke klimaattuin. Het natte grasveld veranderde naar een inheemse bloemenweide.

Meer lezen over "Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."
Meer verhalen bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren