Spring naar inhoud

"Mensen Maken Amsterdam."

Toegevoegd op: 2 maart 2022

Geplaatst op: 5 augustus 2020

Ailbhe Cunningham van “Mensen Maken Amsterdam” moet even wennen aan het kantoor waar ze weer voor het eerst, alleen, is. Mensen Maken Amsterdam is anders dan de meeste initiatieven hier op Wij Amsterdam. Het zijn 6 buurtfondsen waar je met goede ideeën voor jouw buurt kan aankloppen voor een financiële bijdrage.

Ailbhe: “Voor elk stadsdeel is er een fonds. Heb je een goed idee dat relevant is voor de buurt dan kun je bij ons terecht. Via de website kan je je aanmelden. Dit gaat heel simpel: je beantwoordt 10 vragen, zoals ‘wie ben je?’, ‘wat wil je doen?’, ‘wat betekent het voor de buurt?'. Vervolgens wordt het idee door het desbetreffende buurtcomité beoordeeld en hoor je relatief snel de uitslag van het comité. Dit is veel laagdrempeliger dan een subsidieaanvraag waar je pagina’s en pagina’s voor moet schrijven.”

“De buurtcomités bestaan uit verschillende mensen van verschillende achtergronden, buurten en leeftijden. Waar we vroeger 1 keer per maand buurtinitiatieven beoordeelden, doen we dat nu aan de lopende band. Er zijn nu veel meer kleinere initiatieven die maar een paar honderd euro nodig hebben om bijvoorbeeld wat maaltijden te bereiden voor de buurt of een online platform willen oprichten om eenzaamheid te bestrijden. We staan te springen om nieuwe initiatieven, dus heb je een goed idee voor de buurt? Meld je aan op https://www.mensenmakenamsterdam.nl/!"

Meer informatie

Website

Geen website

Voor wie
Waar
Subsidies

Geen subsidies

Meer inspiratie

Loading...

Inspiratie

Buurthuis de Bol

De wijkwerkcoöperatie van Merel Dym werkt met de kracht en kennis van bewoners aan een fijnere buurt.

Meer lezen over Buurthuis de Bol

Inspiratie

“Informatie is niets waard als je het niet deelt.”

Het gaat Otas Elum niet alleen om de overstap naar andere energie. Zijn Energy Transition General Knowledge Centre helpt de West-Afrikaanse gemeenschap ook aan nieuwe werkgelegenheid.

Meer lezen over “Informatie is niets waard als je het niet deelt.”

Inspiratie

De Grote Initiatievendag: een impressie

Op 14 september 2023 was de geslaagde 2e editie van de Grote -Wij Amsterdam- Initiatievendag. Proef hier de sfeer.

Meer lezen over De Grote Initiatievendag: een impressie
Alle inspiratie bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel