Spring naar inhoud

“We vieren online het buurtleven in West.”

Geplaatst op: 5 augustus 2020

Danilo Joanovic, kunstenaar, docent en masterstudent in de kunsten, had voor de coronacrisis een plan klaarliggen voor een community project in Oud-West. Het zou een interactief project worden waar een dynamische website, holografische projecties van buurtbewoners binnen een kunstwerk in de openbare ruimte en live-optredens naast en met elkaar zouden bestaan.  Het project “Hallo Buren” moest door de crisis een andere vorm aannemen. 

Danilo: “In tijden van crisis of grote veranderingen moet je terugschakelen, je plannen aanpassen, de lat moet lager gelegd worden. Ik wilde nog steeds iets doen voor de buurt. Daarom heb ik Gary Feingold, eigenaar en programmeur van Belcampo, benaderd om in zijn ruimte live-streams te organiseren. We hadden binnen no-time 30 muzikanten en dansers die er zin in hadden. Van klassieke Turkse muziek tot een elektronisch duo, van een Brahms-trio tot Amsterdamse zeeliederen.”

“Tot nu toe waren het vooral professionele muzikanten en dansers, maar ik zou het platform graag willen uitbreiden voor mensen uit de buurt. Dat zij ook de mogelijkheid krijgen om hun verhaal te vertellen, een stuk te spelen of wat ze maar willen. Nu ben ik bezig om de website zo te ontwikkelen dat je voor een live-stream een klein bedrag kan doneren, zodat we de performers iets kunnen bieden en dat het bewustzijn bij het publiek ontstaat dat cultuur online niet altijd gratis is. Nu hebben we de performers wat kunnen bieden via het Fonds voor West en ABC alliantie.”

Categorieën

Doelgroep

Subsidies

Meer weten?

Lees hier meer

Gerelateerde verhalen

Loading...

Verhaal

"Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Kibret Mekonnen startte het ABFF. Hierbij komen programma- en filmmakers samen om elkaar te motiveren buurttelevisie te maken.

Meer lezen over "Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Verhaal

"Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Een groep van decor- en interieurbouwers voelden zich geroepen iets te doen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Ze bouwden een thuishaven.

Meer lezen over "Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Verhaal

"Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."

Jocelyn de Kwant diende een plan in voor een bloemrijke klimaattuin. Het natte grasveld veranderde naar een inheemse bloemenweide.

Meer lezen over "Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."
Meer verhalen bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren