Spring naar inhoud

“We vieren online het buurtleven in West.”

Toegevoegd op: 2 maart 2022

Geplaatst op: 5 augustus 2020

Danilo Joanovic, kunstenaar, docent en masterstudent in de kunsten, had voor de coronacrisis een plan klaarliggen voor een community project in Oud-West. Het zou een interactief project worden waar een dynamische website, holografische projecties van buurtbewoners binnen een kunstwerk in de openbare ruimte en live-optredens naast en met elkaar zouden bestaan.  Het project “Hallo Buren” moest door de crisis een andere vorm aannemen. 

Danilo: “In tijden van crisis of grote veranderingen moet je terugschakelen, je plannen aanpassen, de lat moet lager gelegd worden. Ik wilde nog steeds iets doen voor de buurt. Daarom heb ik Gary Feingold, eigenaar en programmeur van Belcampo, benaderd om in zijn ruimte live-streams te organiseren. We hadden binnen no-time 30 muzikanten en dansers die er zin in hadden. Van klassieke Turkse muziek tot een elektronisch duo, van een Brahms-trio tot Amsterdamse zeeliederen.”

“Tot nu toe waren het vooral professionele muzikanten en dansers, maar ik zou het platform graag willen uitbreiden voor mensen uit de buurt. Dat zij ook de mogelijkheid krijgen om hun verhaal te vertellen, een stuk te spelen of wat ze maar willen. Nu ben ik bezig om de website zo te ontwikkelen dat je voor een live-stream een klein bedrag kan doneren, zodat we de performers iets kunnen bieden en dat het bewustzijn bij het publiek ontstaat dat cultuur online niet altijd gratis is. Nu hebben we de performers wat kunnen bieden via het Fonds voor West en ABC alliantie.”

Meer informatie

Website

Geen website

Categorieën
Voor wie
Subsidies

Geen subsidies

Meer inspiratie

Loading...

Inspiratie

De Grote Initiatievendag: een impressie

Op 14 september 2023 was de geslaagde 2e editie van de Grote -Wij Amsterdam- Initiatievendag. Proef hier de sfeer.

Meer lezen over De Grote Initiatievendag: een impressie

Inspiratie

BORO*ATELIER: 'Gebruik alles, verspil niets'

Met haar initiatief BORO*ATELIER werkt Lotje Terra aan het verduurzamen van de mode-industrie. Statushouders en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken hier aan duurzame textielproductie.

Meer lezen over BORO*ATELIER: 'Gebruik alles, verspil niets'

Inspiratie

Hemelsbreed Café: 'vóór en dóór de bewoners'

Alienke en Remmelt Meijer brengen verbinding, veiligheid en rust in Bijlmer-Oost met het Hemelsbreed Café.

Meer lezen over Hemelsbreed Café: 'vóór en dóór de bewoners'
Alle inspiratie bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel