Spring naar inhoud

“Digitaliseren kun je leren!”

Toegevoegd op: 2 maart 2022

Geplaatst op: 5 augustus 2020

Veel kleine bedrijven, ook wel MKB’s genoemd, moeten -in deze tijden van corona- digitaliseren. De kleine supermarkt aan de overkant wil bijvoorbeeld een online webshop creëren en de bakker op de hoek doet mee aan een webinar voor efficiënt ondernemen. Echter hebben veel ondernemers geen tijd of middelen om die digitaliseringsstap te zetten. MKB Digital Workspace (MDW) bedacht iets om deze ondernemers te helpen.

 Joost van MDW vertelt: “Ik ben al een aantal jaar verbonden aan Amsterdamse kennisinstellingen. Sinds vorig jaar zijn we, samen met onder andere lector Ingrid Wakkee, al bezig om tech-studenten te koppelen aan MKB’s. Zo willen we het bedrijfsleven en studenten van onderwijsinstellingen dichter bij elkaar brengen. Het idee is dat studenten verbonden worden aan kleine bedrijfjes en hen helpen met verschillende digitaliseringsstappen. Zo hebben studenten bijvoorbeeld voor het bedrijf Amsterdam Made in 4 maanden tijd een besturingssysteem ontwikkeld. De studenten leren op deze manier van het bedrijf en het bedrijf van de studenten. We waren hier dus al een tijd mee bezig toen de crisis ontstond.”

Hij vervolgt: “We zijn het project de afgelopen maanden breder gaan uitrollen. We hebben een vrijwilligerspoel opgezet waar studenten zich voor kunnen aanmelden. Deze vrijwilligers koppelen we aan MKB’s die door de crisis extra hulp nodig hebben met digitaliseren. Het kan om van alles gaan: websites maken, ontwikkelen van webshops, livestream realiseren. Er zijn nu zo’n 30 bedrijfjes die meedoen. We krijgen veel positieve reacties: de frisse energie van studenten die vrijwillig helpen, doet veel ondernemers goed.”

Wil jij graag MKB’s helpen of ben je een MKB’er die hulp nodig heeft? Kijk dan op: https://www.mkbdigitalworkspace.nl/corona

Meer informatie

Website

Geen website

Voor wie
Waar
Subsidies

Geen subsidies

Meer inspiratie

Loading...

Inspiratie

Samenleven zonder te vechten voor je bestaan

Denise Harleman van Collectief Kapitaal vindt dat een laag inkomen niet het probleem is van het individu, maar van het collectief.

Meer lezen over Samenleven zonder te vechten voor je bestaan

Inspiratie

Francis fixt het

De grondige reparaties die Francis gratis uitvoert met zijn FIXbrigade, schelen mensen honderden euro's aan energiekosten. 'Een tochtstrip plakken is nutteloos als het raam scheef in zijn sponning hangt en dus niet dicht kan.’

Meer lezen over Francis fixt het

Inspiratie

Vaker een praatje in de Van der Pek

Femke en Lotte zorgen met hun video- en fotoportretten voor meer verbinding in de Van der Pekbuurt.

Meer lezen over Vaker een praatje in de Van der Pek
Alle inspiratie bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel