Spring naar inhoud

“Digitaliseren kun je leren!”

Geplaatst op: 5 augustus 2020

Veel kleine bedrijven, ook wel MKB’s genoemd, moeten -in deze tijden van corona- digitaliseren. De kleine supermarkt aan de overkant wil bijvoorbeeld een online webshop creëren en de bakker op de hoek doet mee aan een webinar voor efficiënt ondernemen. Echter hebben veel ondernemers geen tijd of middelen om die digitaliseringsstap te zetten. MKB Digital Workspace (MDW) bedacht iets om deze ondernemers te helpen.

 Joost van MDW vertelt: “Ik ben al een aantal jaar verbonden aan Amsterdamse kennisinstellingen. Sinds vorig jaar zijn we, samen met onder andere lector Ingrid Wakkee, al bezig om tech-studenten te koppelen aan MKB’s. Zo willen we het bedrijfsleven en studenten van onderwijsinstellingen dichter bij elkaar brengen. Het idee is dat studenten verbonden worden aan kleine bedrijfjes en hen helpen met verschillende digitaliseringsstappen. Zo hebben studenten bijvoorbeeld voor het bedrijf Amsterdam Made in 4 maanden tijd een besturingssysteem ontwikkeld. De studenten leren op deze manier van het bedrijf en het bedrijf van de studenten. We waren hier dus al een tijd mee bezig toen de crisis ontstond.”

Hij vervolgt: “We zijn het project de afgelopen maanden breder gaan uitrollen. We hebben een vrijwilligerspoel opgezet waar studenten zich voor kunnen aanmelden. Deze vrijwilligers koppelen we aan MKB’s die door de crisis extra hulp nodig hebben met digitaliseren. Het kan om van alles gaan: websites maken, ontwikkelen van webshops, livestream realiseren. Er zijn nu zo’n 30 bedrijfjes die meedoen. We krijgen veel positieve reacties: de frisse energie van studenten die vrijwillig helpen, doet veel ondernemers goed.”

Wil jij graag MKB’s helpen of ben je een MKB’er die hulp nodig heeft? Kijk dan op: https://www.mkbdigitalworkspace.nl/corona

Subsidies

Stadsdeel

Amsterdam

Meer weten?

Lees hier meer

Gerelateerde verhalen

Loading...

Verhaal

"Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Kibret Mekonnen startte het ABFF. Hierbij komen programma- en filmmakers samen om elkaar te motiveren buurttelevisie te maken.

Meer lezen over "Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Verhaal

"Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Een groep van decor- en interieurbouwers voelden zich geroepen iets te doen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Ze bouwden een thuishaven.

Meer lezen over "Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Verhaal

"Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."

Jocelyn de Kwant diende een plan in voor een bloemrijke klimaattuin. Het natte grasveld veranderde naar een inheemse bloemenweide.

Meer lezen over "Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."
Meer verhalen bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren