Spring naar inhoud

“Nederland, bedankt!”

Toegevoegd op: 2 maart 2022

Geplaatst op: 10 augustus 2020

Danja las tijdens de coronacrisis op het nieuws de verhalen van mensen die op de ‘frontlinie’ de strijd aangingen tegen het virus. Ze voelde een sterke drang om iets te doen voor de mensen die het land draaiende hielden in crisistijden en ze bedacht een initiatief.

Danja vertelt: “Ik wil niet dat de positieve gebaren van de afgelopen periode in vergetelheid raken. Daarom ben ik samen met Paul Jukema en met een collectief van 24 vrijwillige journalisten en fotografen de verhalen van mensen die ons land draaiende hielden aan het verzamelen. We gaan ze bundelen tot een boek. Het wordt een soort circulair systeem: de verhalen van de mensen die Nederland draaiende hielden tijdens corona komen in het boek terecht en de opbrengsten van het boek zullen naar het ZWIC-fonds gaan. Dit is een steunfonds voor zorgpersoneel dat veel met coronapatiënten werkt.”

Ze vervolgt: “Met ingang van 12 juni worden er iedere week 3 helden gedurende 16 weken in het zonnetje gezet. Hun prachtige verhalen worden uiteindelijk in het “Nederland Bedankt”-boek gepubliceerd. Door licht te schijnen op hun positieve daad hopen we anderen te inspireren. Inmiddels werken veel mensen al mee aan de totstandkoming van het boek. Er staat nu onder andere een samenwerking met Sofitel Legend The Grand Amsterdam en Puur Zee & De Librije. Ze zullen gratis arrangementen aanbieden voor allerlei mensen die zich op een bijzondere manier hebben ingezet. De eerste druk zal definitief in december in de winkel liggen. We hebben er zin in!”

Meer informatie

Website

Geen website

Categorieën
Voor wie
Waar

Geen gebied geselecteerd

Subsidies

Geen subsidies

Meer inspiratie

Loading...

Inspiratie

BORO*ATELIER: 'Gebruik alles, verspil niets'

Met haar initiatief BORO*ATELIER werkt Lotje Terra aan het verduurzamen van de mode-industrie. Statushouders en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken hier aan duurzame textielproductie.

Meer lezen over BORO*ATELIER: 'Gebruik alles, verspil niets'

Inspiratie

Hemelsbreed Café: 'vóór en dóór de bewoners'

Alienke en Remmelt Meijer brengen verbinding, veiligheid en rust in Bijlmer-Oost met het Hemelsbreed Café.

Meer lezen over Hemelsbreed Café: 'vóór en dóór de bewoners'

Inspiratie

Moeders in hun kracht

Aicha en Ilhame zetten vrouwen uit Amsterdam Nieuw-West in hun kracht door in te spelen op hun behoeften.

Meer lezen over Moeders in hun kracht
Alle inspiratie bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel