Spring naar inhoud

“Ik wilde de bewoners niet in de kou laten staan.”

Toegevoegd op: 2 maart 2022

Geplaatst op: 10 augustus 2020

Tijdens de coronacrisis zaten veel mensen voor lange tijd thuis. Sportclubjes gingen niet meer door, buurtactiviteiten werden stopgezet en de kantoren waren gesloten. Voor veel mensen veranderde hun leven drastisch. Ayfer zag dat veel mensen in de problemen kwamen en ze bedacht een initiatief.

Ayfer vertelt: “Voor de coronacrisis werkte ik al in het buurthuis van de Tagerijn. Ik had daar spreekuren voor buurtbewoners die met verschillende problemen kampten. Er kwamen mensen praten over hun financiële problemen, maar bijvoorbeeld ook mensen die hun administratieve zaken zelf niet konden bijhouden. Ik probeerde iedereen die langskwam zo goed mogelijk te helpen. Toen de coronacrisis uitbrak, wilde ik deze buurtbewoners niet in de kou laten staan.”

Ze vervolgt: “Toen iedereen thuis moest blijven, zette ik een bellijn op voor mensen die hulp nodig had bij een probleem. Ik ben zelf een Turkse Nederlander, dus ik bood ook gesprekken aan in het Turks. Veel mensen belden me: over lastige thuissituaties of over toekomstige onzekerheden. Voor velen was het een fijne uitlaatklep, ik ontving veel dankbaarheid. Nu is de samenleving weer aan het opstarten en mensen komen gelukkig weer bij elkaar. Toch blijf ik ermee doorgaan. Via de telefoon, maar ook in Buurthuis De Tagerijn. Ik wil er zijn voor mensen die het nodig hebben!”

Meer informatie

Website

Geen website

Voor wie
Subsidies

Geen subsidies

Meer inspiratie

Loading...

Inspiratie

Francis fixt het

De grondige reparaties die Francis gratis uitvoert met zijn FIXbrigade, schelen mensen honderden euro's aan energiekosten. 'Een tochtstrip plakken is nutteloos als het raam scheef in zijn sponning hangt en dus niet dicht kan.’

Meer lezen over Francis fixt het

Inspiratie

Vaker een praatje in de Van der Pek

Femke en Lotte zorgen met hun video- en fotoportretten voor meer verbinding in de Van der Pekbuurt.

Meer lezen over Vaker een praatje in de Van der Pek

Inspiratie

"Mensen vergaren nu eenmaal spulletjes"

Monique Egberts is oprichter en voorzitter van Stichting Weggeefwinkel Amsterdam. Heb je iets nodig? Je mag het gewoon meenemen uit de weggeefwinkel. Monique vertelt ons over haar initiatief.

Meer lezen over "Mensen vergaren nu eenmaal spulletjes"
Alle inspiratie bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel