Spring naar inhoud

“Ik wilde de bewoners niet in de kou laten staan.”

Geplaatst op: 10 augustus 2020

Tijdens de coronacrisis zaten veel mensen voor lange tijd thuis. Sportclubjes gingen niet meer door, buurtactiviteiten werden stopgezet en de kantoren waren gesloten. Voor veel mensen veranderde hun leven drastisch. Ayfer zag dat veel mensen in de problemen kwamen en ze bedacht een initiatief.

Ayfer vertelt: “Voor de coronacrisis werkte ik al in het buurthuis van de Tagerijn. Ik had daar spreekuren voor buurtbewoners die met verschillende problemen kampten. Er kwamen mensen praten over hun financiële problemen, maar bijvoorbeeld ook mensen die hun administratieve zaken zelf niet konden bijhouden. Ik probeerde iedereen die langskwam zo goed mogelijk te helpen. Toen de coronacrisis uitbrak, wilde ik deze buurtbewoners niet in de kou laten staan.”

Ze vervolgt: “Toen iedereen thuis moest blijven, zette ik een bellijn op voor mensen die hulp nodig had bij een probleem. Ik ben zelf een Turkse Nederlander, dus ik bood ook gesprekken aan in het Turks. Veel mensen belden me: over lastige thuissituaties of over toekomstige onzekerheden. Voor velen was het een fijne uitlaatklep, ik ontving veel dankbaarheid. Nu is de samenleving weer aan het opstarten en mensen komen gelukkig weer bij elkaar. Toch blijf ik ermee doorgaan. Via de telefoon, maar ook in Buurthuis De Tagerijn. Ik wil er zijn voor mensen die het nodig hebben!”

Subsidies

Meer weten?

Lees hier meer

Gerelateerde verhalen

Loading...

Verhaal

"Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Kibret Mekonnen startte het ABFF. Hierbij komen programma- en filmmakers samen om elkaar te motiveren buurttelevisie te maken.

Meer lezen over "Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Verhaal

"Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Een groep van decor- en interieurbouwers voelden zich geroepen iets te doen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Ze bouwden een thuishaven.

Meer lezen over "Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Verhaal

"Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."

Jocelyn de Kwant diende een plan in voor een bloemrijke klimaattuin. Het natte grasveld veranderde naar een inheemse bloemenweide.

Meer lezen over "Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."
Meer verhalen bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren