Spring naar inhoud

“Anderhalve meter is beter!”

Toegevoegd op: 2 maart 2022

Geplaatst op: 10 augustus 2020

Jasper Fleers van de Groene Lobby staat meestal rond deze tijd van het jaar, met een team, op allerlei festivals om mensen bewust te maken van het scheiden van afval. Festivals zijn nog steeds uit den boze. De Groene Lobby richt zich dezer dagen op andere projecten, 1 daarvan is het “Anderhalve-Meters” project. Met duimstok of hoepel met een diameter van 3 meter maken ze mensen op een positieve en leuke manier bewust van de afstand die men moeten bewaren. 

Jasper: “Normaliter staan we met prikstok tussen massa’s mensen, nu staan we met hoepels bij mensen die afstand van elkaar moeten houden. We worden gevraagd door winkelcentra, gemeenten, winkeliersverenigingen en door organisaties van demonstraties. Meestal kan iedereen zich aanmelden om mee te doen, maar we hebben er nu voor gekozen om vooral acteurs en studenten te werven. Beide groepen zijn financieel zwaar getroffen door de crisis. Daarnaast hebben acteurs een wat theatrale aanpak en kunnen beter tegen een stootje. Het tegen een stootje kunnen is wel belangrijk; we krijgen soms negatieve reacties van mensen die het niet eens zijn met de maatregelen.”

“Van te voren bepalen we hoe we het gaan aanpakken. Gaan we er met borden staan, met de hoepels of de meetstok? We maken gebruik van verschillende borden. Groen is een welkomstbord waar op staat dat je de anderhalve meter in acht moet houden. Met het oranje bord wordt men gevraagd om, als het kan, op een ander moment terug te komen. Met het rode bord maken we duidelijk dat het gebied tijdelijk is afgesloten voor mensen.”

Meer informatie

Website

Geen website

Voor wie
Waar
Subsidies

Geen subsidies

Meer inspiratie

Loading...

Inspiratie

Samenleven zonder te vechten voor je bestaan

Denise Harleman van Collectief Kapitaal vindt dat een laag inkomen niet het probleem is van het individu, maar van het collectief.

Meer lezen over Samenleven zonder te vechten voor je bestaan

Inspiratie

Francis fixt het

De grondige reparaties die Francis gratis uitvoert met zijn FIXbrigade, schelen mensen honderden euro's aan energiekosten. 'Een tochtstrip plakken is nutteloos als het raam scheef in zijn sponning hangt en dus niet dicht kan.’

Meer lezen over Francis fixt het

Inspiratie

Vaker een praatje in de Van der Pek

Femke en Lotte zorgen met hun video- en fotoportretten voor meer verbinding in de Van der Pekbuurt.

Meer lezen over Vaker een praatje in de Van der Pek
Alle inspiratie bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel