Spring naar inhoud

“Anderhalve meter is beter!”

Geplaatst op: 10 augustus 2020

Jasper Fleers van de Groene Lobby staat meestal rond deze tijd van het jaar, met een team, op allerlei festivals om mensen bewust te maken van het scheiden van afval. Festivals zijn nog steeds uit den boze. De Groene Lobby richt zich dezer dagen op andere projecten, 1 daarvan is het “Anderhalve-Meters” project. Met duimstok of hoepel met een diameter van 3 meter maken ze mensen op een positieve en leuke manier bewust van de afstand die men moeten bewaren. 

Jasper: “Normaliter staan we met prikstok tussen massa’s mensen, nu staan we met hoepels bij mensen die afstand van elkaar moeten houden. We worden gevraagd door winkelcentra, gemeenten, winkeliersverenigingen en door organisaties van demonstraties. Meestal kan iedereen zich aanmelden om mee te doen, maar we hebben er nu voor gekozen om vooral acteurs en studenten te werven. Beide groepen zijn financieel zwaar getroffen door de crisis. Daarnaast hebben acteurs een wat theatrale aanpak en kunnen beter tegen een stootje. Het tegen een stootje kunnen is wel belangrijk; we krijgen soms negatieve reacties van mensen die het niet eens zijn met de maatregelen.”

“Van te voren bepalen we hoe we het gaan aanpakken. Gaan we er met borden staan, met de hoepels of de meetstok? We maken gebruik van verschillende borden. Groen is een welkomstbord waar op staat dat je de anderhalve meter in acht moet houden. Met het oranje bord wordt men gevraagd om, als het kan, op een ander moment terug te komen. Met het rode bord maken we duidelijk dat het gebied tijdelijk is afgesloten voor mensen.”

Categorieën

Doelgroep

Subsidies

Stadsdeel

Amsterdam

Meer weten?

Lees hier meer

Gerelateerde verhalen

Loading...

Verhaal

"Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Kibret Mekonnen startte het ABFF. Hierbij komen programma- en filmmakers samen om elkaar te motiveren buurttelevisie te maken.

Meer lezen over "Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Verhaal

"Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Een groep van decor- en interieurbouwers voelden zich geroepen iets te doen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Ze bouwden een thuishaven.

Meer lezen over "Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Verhaal

"Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."

Jocelyn de Kwant diende een plan in voor een bloemrijke klimaattuin. Het natte grasveld veranderde naar een inheemse bloemenweide.

Meer lezen over "Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."
Meer verhalen bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren