Spring naar inhoud

“Anderhalve meter is beter!”

Toegevoegd op: 2 maart 2022

Geplaatst op: 10 augustus 2020

Jasper Fleers van de Groene Lobby staat meestal rond deze tijd van het jaar, met een team, op allerlei festivals om mensen bewust te maken van het scheiden van afval. Festivals zijn nog steeds uit den boze. De Groene Lobby richt zich dezer dagen op andere projecten, 1 daarvan is het “Anderhalve-Meters” project. Met duimstok of hoepel met een diameter van 3 meter maken ze mensen op een positieve en leuke manier bewust van de afstand die men moeten bewaren. 

Jasper: “Normaliter staan we met prikstok tussen massa’s mensen, nu staan we met hoepels bij mensen die afstand van elkaar moeten houden. We worden gevraagd door winkelcentra, gemeenten, winkeliersverenigingen en door organisaties van demonstraties. Meestal kan iedereen zich aanmelden om mee te doen, maar we hebben er nu voor gekozen om vooral acteurs en studenten te werven. Beide groepen zijn financieel zwaar getroffen door de crisis. Daarnaast hebben acteurs een wat theatrale aanpak en kunnen beter tegen een stootje. Het tegen een stootje kunnen is wel belangrijk; we krijgen soms negatieve reacties van mensen die het niet eens zijn met de maatregelen.”

“Van te voren bepalen we hoe we het gaan aanpakken. Gaan we er met borden staan, met de hoepels of de meetstok? We maken gebruik van verschillende borden. Groen is een welkomstbord waar op staat dat je de anderhalve meter in acht moet houden. Met het oranje bord wordt men gevraagd om, als het kan, op een ander moment terug te komen. Met het rode bord maken we duidelijk dat het gebied tijdelijk is afgesloten voor mensen.”

Meer informatie

Website

Geen website

Voor wie
Waar
Subsidies

Geen subsidies

Meer inspiratie

Loading...

Inspiratie

Late Night Talks vanuit bicultureel perspectief

In Late Night Talks voeren Rudy en Naoual open gesprekken met jongeren over maatschappelijke thema's vanuit een bicultureel perspectief.

Meer lezen over Late Night Talks vanuit bicultureel perspectief

Inspiratie

Moving Forward: meer verbondenheid in de G-buurt

Een groep bewoners uit Zuidoost startte tijdens de pandemie het collectief Moving Forward. Ze organiseren activiteiten voor kinderen, jongeren en volwassenen uit de buurt die de verbondenheid versterkt. Joffrey Daniels vertelt.

Meer lezen over Moving Forward: meer verbondenheid in de G-buurt

Inspiratie

Bij De Kiesmannen is politiek niet saai, maar show

Met theatershows, workshops en podcasts, maakt De Kiesmannen politiek toegankelijk voor een jonger publiek

Meer lezen over Bij De Kiesmannen is politiek niet saai, maar show
Alle inspiratie bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel