Spring naar inhoud

“Sporten voor iedereen!”

Toegevoegd op: 4 maart 2022

Geplaatst op: 10 augustus 2020

Toen de coronacrisis uitbrak, moesten alle sportscholen hun deuren sluiten. Markus Torenstra, eigenaar van de sportscholen van Fresh Fitness, werd hierdoor hard geraakt. Sportklasjes konden niet meer doorgaan en de fitnessapparaten waren onbemand. Toch wilde hij niet stilzitten: hij wist dat er juist nu veel mensen waren die behoefte hadden aan afleiding en sport. Hij bedacht een initiatief!

Markus vertelt: “Toen we op 16 maart te horen kregen dat we dicht moesten, hebben we meteen een groot online platform opgezet. We maakten een Facebookgroep aan waar we links voor online sportklassen op deelden. Deze online sportklassen waren voor iedereen toegankelijk, of je nou wel of geen lid was van Fresh Fitness. Na zo’n sportklasje konden mensen zelf beslissen of ze een donatie aan ons wilden doen. Zo probeerden we nog een klein beetje inkomsten te genereren.”

Hij vervolgt: “Het was meteen een succes. Na ongeveer 3 weken had de Facebookgroep al 3500 leden! We kregen ontzettend veel positieve reacties. Zo waren er bijvoorbeeld een aantal vakantiegangers gestrand in een hotel in Spanje. Daar moesten ze een lange tijd verblijven omdat ze niet meer naar Nederland konden. Elke ochtend zagen we ze verschijnen in de online sportklasjes. Ze vonden het ontzettend fijn om contact te hebben met Nederland en om afleiding te vinden in het sporten. Dat gold ook voor veel anderen. Het gaf energie om te zien dat het sporten mensen echt goed deed. Nu hebben we de online sessies vervangen door sportklasjes in het park. Sinds 1 juli zijn we weer helemaal open. Eindelijk!” 

Meer informatie

Website

Geen website

Categorieën
Voor wie
Waar
Subsidies

Geen subsidies

Meer inspiratie

Loading...

Inspiratie

Buurthuis de Bol

De wijkwerkcoöperatie van Merel Dym werkt met de kracht en kennis van bewoners aan een fijnere buurt.

Meer lezen over Buurthuis de Bol

Inspiratie

“Informatie is niets waard als je het niet deelt.”

Het gaat Otas Elum niet alleen om de overstap naar andere energie. Zijn Energy Transition General Knowledge Centre helpt de West-Afrikaanse gemeenschap ook aan nieuwe werkgelegenheid.

Meer lezen over “Informatie is niets waard als je het niet deelt.”

Inspiratie

De Grote Initiatievendag: een impressie

Op 14 september 2023 was de geslaagde 2e editie van de Grote -Wij Amsterdam- Initiatievendag. Proef hier de sfeer.

Meer lezen over De Grote Initiatievendag: een impressie
Alle inspiratie bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel