Spring naar inhoud

“Sporten voor iedereen!”

Toegevoegd op: 4 maart 2022

Geplaatst op: 10 augustus 2020

Toen de coronacrisis uitbrak, moesten alle sportscholen hun deuren sluiten. Markus Torenstra, eigenaar van de sportscholen van Fresh Fitness, werd hierdoor hard geraakt. Sportklasjes konden niet meer doorgaan en de fitnessapparaten waren onbemand. Toch wilde hij niet stilzitten: hij wist dat er juist nu veel mensen waren die behoefte hadden aan afleiding en sport. Hij bedacht een initiatief!

Markus vertelt: “Toen we op 16 maart te horen kregen dat we dicht moesten, hebben we meteen een groot online platform opgezet. We maakten een Facebookgroep aan waar we links voor online sportklassen op deelden. Deze online sportklassen waren voor iedereen toegankelijk, of je nou wel of geen lid was van Fresh Fitness. Na zo’n sportklasje konden mensen zelf beslissen of ze een donatie aan ons wilden doen. Zo probeerden we nog een klein beetje inkomsten te genereren.”

Hij vervolgt: “Het was meteen een succes. Na ongeveer 3 weken had de Facebookgroep al 3500 leden! We kregen ontzettend veel positieve reacties. Zo waren er bijvoorbeeld een aantal vakantiegangers gestrand in een hotel in Spanje. Daar moesten ze een lange tijd verblijven omdat ze niet meer naar Nederland konden. Elke ochtend zagen we ze verschijnen in de online sportklasjes. Ze vonden het ontzettend fijn om contact te hebben met Nederland en om afleiding te vinden in het sporten. Dat gold ook voor veel anderen. Het gaf energie om te zien dat het sporten mensen echt goed deed. Nu hebben we de online sessies vervangen door sportklasjes in het park. Sinds 1 juli zijn we weer helemaal open. Eindelijk!” 

Meer informatie

Website

Geen website

Categorieën
Voor wie
Waar
Subsidies

Geen subsidies

Meer inspiratie

Loading...

Inspiratie

Francis fixt het

De grondige reparaties die Francis gratis uitvoert met zijn FIXbrigade, schelen mensen honderden euro's aan energiekosten. 'Een tochtstrip plakken is nutteloos als het raam scheef in zijn sponning hangt en dus niet dicht kan.’

Meer lezen over Francis fixt het

Inspiratie

Vaker een praatje in de Van der Pek

Femke en Lotte zorgen met hun video- en fotoportretten voor meer verbinding in de Van der Pekbuurt.

Meer lezen over Vaker een praatje in de Van der Pek

Inspiratie

"Mensen vergaren nu eenmaal spulletjes"

Monique Egberts is oprichter en voorzitter van Stichting Weggeefwinkel Amsterdam. Heb je iets nodig? Je mag het gewoon meenemen uit de weggeefwinkel. Monique vertelt ons over haar initiatief.

Meer lezen over "Mensen vergaren nu eenmaal spulletjes"
Alle inspiratie bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel