Spring naar inhoud

“Vrouwen voor vrouwen.”

Geplaatst op: 10 augustus 2020

WOMEN Inc. is een organisatie die zich inzet voor gelijke kansen voor mannen en vrouwen in Nederland. Dit doen zij door verschillende activiteiten, projecten en campagnes te initiëren die hier aan bijdragen. Zo organiseren ze onder andere aanTafel-gesprekken. Dit zijn inspirerende gesprekken met andere vrouwen. Er wordt besproken hoe het met je gaat, en hoe ze zichzelf en elkaar kunnen helpen een stap verder te komen in het dagelijks leven en in werk. De gesprekken gaan snel de diepte in zonder dat het gesprek zwaar wordt. Het is vooral inspirerend en even een momentje voor jezelf. Door de coronacrisis konden deze face-to-face sessies niet meer doorgaan. Daarom bedachten ze een online alternatief!

Niki van WOMEN Inc. vertelt: “Vrouwen hebben vaak te maken met veel verschillende rollen die allemaal iets van je vragen; van werknemer of werkgever, tot misschien moeder, mantelzorger of partner. Soms is het goed om deze rollen even naast je neer te leggen en je af te vragen: wat wil ik voor mezelf? Hoe voel ik mij bij deze rollen? Tijdens de aanTafel-gesprekken door het hele land stelden we dit soort vragen aan vrouwen. Door een vertrouwelijke, gelijkwaardige sfeer ontstaan daar altijd prachtige gesprekken die de deelnemers nieuwe energie en ideeën geven.”

Ze vervolgt: “Door de coronacrisis veranderde de situatie voor veel vrouwen: thuiswerken, een baan verliezen, hun zoon of dochter onderwijzen. Dat zorgde soms voor nieuwe vragen, bijvoorbeeld: hoe zorg ik dat ik mijn energie goed verdeel? Daarom hebben we een online versie van de aanTafel-gesprekken in het leven geroepen. Vrouwen die deelnemen gaan hier dieper in op hun ervaringen met de crisis. Juist nu, door de veranderde situatie is het belangrijk om daarbij stil te staan. Wat raakt je, wat houdt je bezig, maar ook: wat maakt je sterker? Door de ervaringen te delen voelen vrouwen zich vaak begrepen, verbonden en geïnspireerd.” 


Geïnteresseerd in een online aanTafel-gesprek? Kijk dan op www.womeninc.nl/agenda

Subsidies

Stadsdeel

Amsterdam

Meer weten?

Lees hier meer

Gerelateerde verhalen

Loading...

Verhaal

"Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Kibret Mekonnen startte het ABFF. Hierbij komen programma- en filmmakers samen om elkaar te motiveren buurttelevisie te maken.

Meer lezen over "Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Verhaal

"Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Een groep van decor- en interieurbouwers voelden zich geroepen iets te doen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Ze bouwden een thuishaven.

Meer lezen over "Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Verhaal

"Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."

Jocelyn de Kwant diende een plan in voor een bloemrijke klimaattuin. Het natte grasveld veranderde naar een inheemse bloemenweide.

Meer lezen over "Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."
Meer verhalen bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren