Spring naar inhoud

“Op de 1,5 meter bank kun je veilig bijkletsen.”

Toegevoegd op: 4 maart 2022

Geplaatst op: 24 september 2020

Florian Eckard, architect, bedacht en ontwierp samen met Pepijn Van Zoest de ‘anderhalve meter bank’. Shyzelle Cowles is verantwoordelijk voor marketing en PR en Kaoutar Beni Driss voor het managen van het gehele project. Verspreid door delen van het land staan er banken waar 2 personen op gepaste afstand met elkaar kunnen zijn.

Florian vertelt: “De veilige afstand wordt behouden door de bloembak die onderdeel is van de anderhalve meter bank. Zo kun je toch met je moeder, buurman, vriend samen zitten en bijkletsen zonder dat je hoeft na te denken over die anderhalve meter. Zonder die bloembak zou je misschien toch wat sneller dichter bij elkaar gaan zitten.”

“Het idee is ontstaan omdat we merkten dat veel ouderen, door de restricties,  vereenzaamden, omdat ze terecht bang zijn voor fysiek contact en ontmoetingen. Door een simpele, ruimtelijke interventie kunnen ze toch weer veilig in contact komen met elkaar. We hebben 30 banken staan in Noord-Holland en Utrecht en er zijn er nu 20 in de maak. Ook cafe’s zijn geïnteresseerd. Bij de ‘Huiskamer van Rembrandt’ hebben we bestaand meubilair aangepast. Voor ons kantoor hebben we een bank neergezet en die wordt heel erg veel gebruikt door de buurtbewoners, dat is echt te gek om te zien. Nu zijn we ook bezig met het benaderen van seniorenhuizen, daar zouden ze mooi voor de deur kunnen staan of in de tuin. Buurtwerkers uit Geuzenveld willen er een paar op wieltjes, dan kunnen ze makkelijk verplaatst worden naar plekken waar ze nodig zijn.”

Meer informatie

Website

Geen website

Categorieën
Voor wie
Waar
Subsidies

Geen subsidies

Meer inspiratie

Loading...

Inspiratie

Buurthuis de Bol

De wijkwerkcoöperatie van Merel Dym werkt met de kracht en kennis van bewoners aan een fijnere buurt.

Meer lezen over Buurthuis de Bol

Inspiratie

“Informatie is niets waard als je het niet deelt.”

Het gaat Otas Elum niet alleen om de overstap naar andere energie. Zijn Energy Transition General Knowledge Centre helpt de West-Afrikaanse gemeenschap ook aan nieuwe werkgelegenheid.

Meer lezen over “Informatie is niets waard als je het niet deelt.”

Inspiratie

De Grote Initiatievendag: een impressie

Op 14 september 2023 was de geslaagde 2e editie van de Grote -Wij Amsterdam- Initiatievendag. Proef hier de sfeer.

Meer lezen over De Grote Initiatievendag: een impressie
Alle inspiratie bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte



Cancel