Spring naar inhoud

“Op de 1,5 meter bank kun je veilig bijkletsen.”

Geplaatst op: 24 september 2020

Florian Eckard, architect, bedacht en ontwierp samen met Pepijn Van Zoest de ‘anderhalve meter bank’. Shyzelle Cowles is verantwoordelijk voor marketing en PR en Kaoutar Beni Driss voor het managen van het gehele project. Verspreid door delen van het land staan er banken waar 2 personen op gepaste afstand met elkaar kunnen zijn.

Florian vertelt: “De veilige afstand wordt behouden door de bloembak die onderdeel is van de anderhalve meter bank. Zo kun je toch met je moeder, buurman, vriend samen zitten en bijkletsen zonder dat je hoeft na te denken over die anderhalve meter. Zonder die bloembak zou je misschien toch wat sneller dichter bij elkaar gaan zitten.”

“Het idee is ontstaan omdat we merkten dat veel ouderen, door de restricties,  vereenzaamden, omdat ze terecht bang zijn voor fysiek contact en ontmoetingen. Door een simpele, ruimtelijke interventie kunnen ze toch weer veilig in contact komen met elkaar. We hebben 30 banken staan in Noord-Holland en Utrecht en er zijn er nu 20 in de maak. Ook cafe’s zijn geïnteresseerd. Bij de ‘Huiskamer van Rembrandt’ hebben we bestaand meubilair aangepast. Voor ons kantoor hebben we een bank neergezet en die wordt heel erg veel gebruikt door de buurtbewoners, dat is echt te gek om te zien. Nu zijn we ook bezig met het benaderen van seniorenhuizen, daar zouden ze mooi voor de deur kunnen staan of in de tuin. Buurtwerkers uit Geuzenveld willen er een paar op wieltjes, dan kunnen ze makkelijk verplaatst worden naar plekken waar ze nodig zijn.”

Categorieën

Doelgroep

Subsidies

Stadsdeel

Amsterdam

Gerelateerde verhalen

Loading...

Verhaal

"Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Kibret Mekonnen startte het ABFF. Hierbij komen programma- en filmmakers samen om elkaar te motiveren buurttelevisie te maken.

Meer lezen over "Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Verhaal

"Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Een groep van decor- en interieurbouwers voelden zich geroepen iets te doen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Ze bouwden een thuishaven.

Meer lezen over "Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Verhaal

"Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."

Jocelyn de Kwant diende een plan in voor een bloemrijke klimaattuin. Het natte grasveld veranderde naar een inheemse bloemenweide.

Meer lezen over "Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."
Meer verhalen bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren