Spring naar inhoud

“Hier kunnen kwetsbare kinderen onbezorgd spelen.”

Geplaatst op: 4 juni 2020

Jolanda Mulder en Rhea Labree runnen de inclusieve speeltuin “de Gibraltar”. De speeltuin is in principe altijd voor iedereen open. De focus ligt vooral op het samenspel en het contact tussen de kinderen. Na het advies binnen te blijven bleek dat vooral gezinnen met een kwetsbaar kind of een kind met een beperking wegbleven bij de speeltuin. 

Jolanda vertelt: “Ze durfden het risico niet te nemen. Men was bang dat het niet zou lukken om afstand te houden en daardoor besmet te raken. Kinderen in een rolstoel hebben het bijvoorbeeld moeilijker om uit te wijken, je rijdt niet zomaar eventjes het gras of de straat op om bijvoorbeeld om een tegenligger heen te rijden. Daarnaast behoren kwetsbare kinderen vaak tot de risicogroep. In een gesprek met een gezin met een kwetsbaar kind, kwamen we op het idee de speeltuin op zondag, als de speeltuin gewoonlijk dicht is, te openen exclusief voor kwetsbare kinderen en kinderen met een beperking. Er bleek hier bij veel gezinnen behoefte aan te zijn. Mensen zitten thuis, thuiszorg en dagbesteding valt weg, kinderen missen het spelen en het buiten zijn. Nu kunnen kinderen onbezorgd spelen.”

“Het is heel fijn om de kinderen blij te zien spelen."

“Zonder wat extra geld was het niet gelukt om zondag open te gaan en meer schoonmakers in te zetten. Gelukkig krijgen we hulp van het fonds ‘Kind en Handicap’. Zolang het geld er is kunnen we dit blijven faciliteren. Het is heel fijn om alle blije reacties te zien vanaf de zijlijn en de kinderen te zien spelen. Dan merk je waar je het voor doet.”

Meer weten?

Lees meer over dit initiatief

Deel dit verhaal

Uitgelichte verhalen

"We blijven onze mensen helpen."

Lees meer

Kaartje sturen naar ouderen.

Goed bezig! Kan jouw initiatief hulp gebruiken?

Stuur je initiatief in

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren