Spring naar inhoud

Pablo tipt: win vertrouwen

Toegevoegd op: 30 november 2023

Door: Thirza Lont / Foto: Roos Trommelen

Hoe weet je wie van de vele gemeentemedewerkers je kan helpen om jouw initiatief van de grond te krijgen? Initiatiefnemer Pablo Cantatore, die samen met Antonius Janssen de ‘statiegeldprullenbak’ oprichtte, tipt: “Onderzoek wie je wil spreken.” 
 
Hoe heeft Pablo dat gedaan? “Ik keek eerst op de site van de gemeente wie de gebiedsmakelaar was van het gebied Westerpark. Die persoon belden we, en dat contact liep toen heel goed. De gebiedsmakelaar heeft ons geholpen om verder ons netwerk uit te breiden binnen de gemeente.”
 
Pablo heeft ondertussen met behoorlijk wat gemeentemedewerkers gepraat over het initiatief. “Daar heb ik veel van geleerd. Ik denk dat je het beste eerst aan gemeentemedewerkers kan meegeven dat je een probleem ziet. Daarna vertel je dat jij daar een oplossing voor hebt. Vertel ook wat jouw initiatief bijdraagt aan een betere stad. Zo win je vertrouwen.”
  
Pablo heeft ook een andere tip voor nieuwe initiatiefnemers. “Gok op meerdere paarden. Ga er niet vanuit dat 1 partij zoals de gemeente jouw initiatief helemaal kan financieren, maar probeer ook subsidie te krijgen langs andere wegen.”

Meer tips

Loading...

Nog geen resultaten

Alle inspiratie bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte



Cancel