Spring naar inhoud

"In de buurt voor elkaar zorgen."

Geplaatst op: 27 maart 2020

Carleen de Lange is de Facebookgroep Coronahulp Betondorp gestart, samen met Sociaal Kapitaal Amsterdam. 40 vrijwilligers zitten in de startblokken om hulp te verlenen.

“We willen mensen helpen met boodschappen doen, eten koken, de hond uitlaten en een praatje maken. De huisarts, thuiszorg, het buurthuis en corporaties sturen mensen naar ons door. Langzamerhand komen de eerste hulpvragen bij ons binnen. Ik vind het mooi dat we in de buurt voor elkaar zorgen, zeker in zo’n situatie. Mensen zijn tot nu toe heel blij met ons initiatief. Met een vrouw van 91 heb ik gewoon afgesproken om af en toe even te bellen hoe het gaat. Dat is al heel waardevol.”

"Nog nooit hulp nodig gehad."

Frans Berghuis is voor zijn werk bij KLM in een risicogebied geweest. Hij bleek gelukkig niet besmet te zijn met het coronavirus, maar zit thuis met een stevige griep. “Ik heb nog nooit in mijn leven hulp nodig gehad. Na enig aarzelen heb ik het aanbod om boodschappen voor me te doen toch aanvaard. Ik had niet veel meer in huis en ik was ook een beetje klaar met eten thuis laten bezorgen. Ik was heel blij om weer verse spullen in de koelkast te hebben. Ik wil graag tegen andere mensen zeggen: het is geen schande om hulp te vragen. Als ik weer beter ben, ga ik zelf ook anderen helpen.”

Meer weten?

Lees meer over dit initiatief

Deel dit verhaal

Uitgelichte verhalen

"Mooi dat we die lichtpuntjes kunnen bieden."

Lees meer

Kaartje sturen naar ouderen.

Goed bezig! Kan jouw initiatief hulp gebruiken?

Stuur je initiatief in

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren