Spring naar inhoud

"Mooi dat we die lichtpuntjes kunnen bieden."

Geplaatst op: 27 maart 2020

Anna van Dam is directeur van Present Amsterdam, een organisatie die vrijwilligers inzet om kwetsbare mensen te helpen. Toen ze hoorde over de crisis kwam ze meteen in actie.

“Samen met Burennetwerk en Serve The City hebben we een actiewebsite opgezet. Al snel hadden zich meer dan 700 enthousiaste vrijwilligers aangemeld. Ze doen boodschappen of laten iemands hond uit. Aan instellingen hebben we honderden anti-vervelingspakketten gedoneerd, met bijvoorbeeld puzzelboekjes en tijdschriften. En we helpen ook 50 mensen zonder verblijfspapieren. We hebben ze gekoppeld aan iemand die boodschappen voor ze wil doen, zodat ze in elk geval te eten hebben. Voor mij is het geen keuze om mensen te helpen, dat doe je gewoon. Zelfs met een kaartje zijn mensen al heel blij. Mooi dat we die lichtpuntjes kunnen bieden.”

"Samen vermaken."

Alleenstaande moeder Grace Workala kreeg spelletjes voor haar 7-jarige dochter. Grace woont sinds kort zelfstandig en heeft weinig geld te besteden. “Nu mijn dochter niet meer naar school kan, moeten we ons samen zien te vermaken. Ze heeft wel poppen en zo, maar spelletjes hadden we niet. Ineens stonden er 2 hele lieve mensen aan de deur met spellen en knutselspulletjes. Ik ben erg dankbaar en mijn dochter is superblij. Natuurlijk gaan we ’s ochtends eerst ‘schooltje spelen’, maar we spelen en knutselen elke dag.”

Meer weten?

Lees meer over dit initiatief

Deel dit verhaal

Uitgelichte verhalen

"In de buurt voor elkaar zorgen."

Lees meer

Kaartje sturen naar ouderen.

Goed bezig! Kan jouw initiatief hulp gebruiken?

Stuur je initiatief in

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren