Spring naar inhoud

Iedereen is welkom in de vakantiestraat


Geplaatst op: 11 augustus 2020


In de Vogelbuurt in Amsterdam-Noord is er tot 16 augustus een “vakantiestraat”. Carla heeft samen met haar buurvrouw een aanvraag gedaan bij de gemeente. Nu zijn de auto’s weg en is er ruimte voor een ontbijt midden op straat. 


Carla vertelt: “ We zijn langs alle straatbewoners gegaan om handtekeningen te verzamelen voor de “vakantiestraat”. Iedereen was voor. Het idee ontstond al voor corona, zodat we de straat groener konden maken. Met alle restricties betreffende het virus werd het idee van een lege straat nog urgenter. In de afgelopen maanden heeft de focus zo op en om het huis gelegen, dat het  belangrijk is om dat gebied leefbaar te maken. Veel mensen in deze straat hebben een bovenwoning: dat betekent dat ze geen tuin hebben, en op deze manier even wel.”

“We organiseren bijvoorbeeld filmavonden: iemand uit de buurt heeft de beamer en de ander hangt een laken op om op te projecteren. Er ontstaan ook veel dingen spontaan. Opeens zie je 2 buren, die elkaar niet of nauwelijks kennen, een hele middag een picknicktafel in elkaar zetten. Mensen vinden het erg gezellig, er wordt buiten gewerkt op de laptop, kinderen doen spelletjes. We proberen de mensen die niet in de straat wonen ook te betrekken, iedereen is welkom, maar dat lukt nu nog niet zo goed. Misschien heeft dat wat tijd nodig.” 


Subsidies

Stadsdeel

Stadsdeel Noord

Gerelateerde verhalen

Loading...

Initiatief

Groene fietsnietjes

Experiment: een rij parkeernietjes voor fietsen groen maken met klimplantjes

Meer lezen over Groene fietsnietjes
Actueel

Initiatief

Het Sociaal Service Centrum

Het Sociaal Service Centrum biedt via diverse diensten Amsterdamse ouderen de mogelijkheid om langer zelfstandig te blijven wonen.

Meer lezen over Het Sociaal Service Centrum

Initiatief

EQpura en Buitenplaats Nieuw West

Ontmoeting, Leiderschap en Welzijn

Meer lezen over EQpura en Buitenplaats Nieuw West
Bekijk meer verhalen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren