Spring naar inhoud

“Ik wilde de buurtbewoners niet in de kou laten staan.”

Geplaatst op: 10 augustus 2020

Tijdens de coronacrisis zaten veel mensen voor lange tijd thuis. Sportclubjes gingen niet meer door, buurtactiviteiten werden stopgezet en de kantoren waren gesloten. Voor veel mensen veranderde hun leven drastisch. Ayfer zag dat veel mensen in de problemen kwamen en ze bedacht een initiatief.

Ayfer vertelt: “Voor de coronacrisis werkte ik al in het buurthuis van de Tagerijn. Ik had daar spreekuren voor buurtbewoners die met verschillende problemen kampten. Er kwamen mensen praten over hun financiële problemen, maar bijvoorbeeld ook mensen die hun administratieve zaken zelf niet konden bijhouden. Ik probeerde iedereen die langskwam zo goed mogelijk te helpen. Toen de coronacrisis uitbrak, wilde ik deze buurtbewoners niet in de kou laten staan.”

“Voor velen was het een fijne uitlaatklep."

Ze vervolgt: “Toen iedereen thuis moest blijven, zette ik een bellijn op voor mensen die hulp nodig had bij een probleem. Ik ben zelf een Turkse Nederlander, dus ik bood ook gesprekken aan in het Turks. Veel mensen belden me: over lastige thuissituaties of over toekomstige onzekerheden. Voor velen was het een fijne uitlaatklep, ik ontving veel dankbaarheid. Nu is de samenleving weer aan het opstarten en mensen komen gelukkig weer bij elkaar. Toch blijf ik ermee doorgaan. Via de telefoon, maar ook in Buurthuis De Tagerijn. Ik wil er zijn voor mensen die het nodig hebben!”

Meer weten?

Lees meer over dit initiatief

Deel dit verhaal

Uitgelichte verhalen

"We blijven onze mensen helpen."

Lees meer

Kaartje sturen naar ouderen.

Goed bezig! Kan jouw initiatief hulp gebruiken?

Stuur je initiatief in

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren