Spring naar inhoud

“Hoe organiseer je een evenement in de 1,5 metersamenleving?”

Geplaatst op: 17 september 2020

Vanaf 2015 organiseert Hans Meiboom jaarlijks de Bijlmerbios: 3 dagen lang een openluchtbioscoop onder metrostation Kraaiennest. Elk jaar kijken zo’n 500 mensen samen naar films die, in de breedste zin, een relatie hebben met de Bijlmer. Maar toen kwam corona. Hoe organiseer je een groot evenement in een 1,5 metersamenleving? Hans vertelt.

“De Bijlmerbios is een soort huiskamer, waar iedereen welkom is om samen films te kijken. Toegang is gratis en je kan komen en gaan wanneer je wil. Wij zorgen altijd voor wat fijne bankstellen, waar mensen tegen elkaar aan kruipen. Maar je eigen stoel meenemen mag ook. De sfeer is knus en gezellig, ondanks de grootte van het evenement. Buitenstaanders zien de Bijlmer soms als onveilig, maar deze bios laat het tegenovergestelde zien. Dit jaar wilden we graag dezelfde sfeer creëren, terwijl we rekening hielden met de richtlijnen van het RIVM.”

“Ook op 1,5 meter afstand was de sfeer knus en gezellig."

“Gelukkig kwamen we snel tot creatieve oplossingen. Geen Bijlmerbios in augustus dit jaar, maar in september. Geen plek voor 500 mensen, maar wél plek voor 180 toeschouwers. Zo kon iedereen op 1,5 meter afstand zitten. Geen bankstellen dit keer, maar een vaste opstelling. Wij zorgden voor stoeltjes. Van tevoren kon je een plekje reserveren. Binnen een week waren alle plekken vol! Op slimme plekken stonden wat hekken. Op deze manier bleef de 1,5 meter afstand gegarandeerd. Niet alles was anders: toegang bleef gratis. En de sfeer was nog steeds knus en gezellig. Iedereen was blij dat het doorging. Er werd zelfs gevraagd of we dit vaker konden organiseren. Die mogelijkheid gaan we binnenkort onderzoeken.”

 

Foto: Randy Da Costa

Deel dit verhaal

Uitgelichte verhalen

"We blijven onze mensen helpen."

Lees meer

Kaartje sturen naar ouderen.

Goed bezig! Kan jouw initiatief hulp gebruiken?

Stuur je initiatief in

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren