Spring naar inhoud

“Door de buurtbingo heb ik meer contact met mijn buren.”

Geplaatst op: 13 mei 2020

“Nummerrrrr 49!” Vele getallen schalden de afgelopen dagen uit de speakers van de bingobus. Op 8 verschillende locaties in Amsterdam-West vonden bewoners bingokaarten in hun brievenbus en deden ze mee met een buurtbingo vanaf hun balkon. Een initiatief om de binnenblijf-saaiheid in tijden van coronacrisis tegen te gaan. Bedacht door Bas van Big Creative, in samenwerking met de Gemeente Amsterdam.

Zijn collega Britt vertelt: “Wij van Big Creative hadden een plan bedacht om buurtbewoners van Amsterdam West een vermakelijke middag te bezorgen. Een buurtbingo, waarbij wij op gepaste afstand vanuit een grote bus de nummers omriepen. Ook waren er artiesten aanwezig die zang, dans en livemuziek mogelijk maakten. Zo deden buren met elkaar de vogeltjesdans en maakten ze gezamenlijk muziek op pannen en pollepels. Het was een groot succes! De buurtbewoners die bingo hadden, wonnen een spelletjespakket die gesponsord was door TonTonclub.”

“De buurtbingo geeft me zoveel energie."

Ze vervolgt: “we hebben dit drie dagen achter elkaar op 8 verschillende locaties gedaan. De reacties die we kregen waren ontroerend. Zo kwam er op de tweede dag een oudere vrouw naar me toe die me bedankte. Ze zei: “ik woon al 40 jaar in deze buurt, en ik heb nog nooit mijn buren ontmoet. Door deze buurtbingo ben ik eindelijk met ze in contact gekomen!” Dat was ontzettend leuk om te horen. Het initiatief geeft me zoveel energie. Ik hoop dat we deze bingo in de nabije toekomst kunnen voortzetten.”

Meer weten?

Lees meer over dit initiatief

Deel dit verhaal

Uitgelichte verhalen

"We blijven onze mensen helpen."

Lees meer

Kaartje sturen naar ouderen.

Goed bezig! Kan jouw initiatief hulp gebruiken?

Stuur je initiatief in

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Cancel