Spring naar inhoud

“Digitaliseren kun je leren!”

Geplaatst op: 5 augustus 2020

Veel kleine bedrijven, ook wel MKB’s genoemd, moeten -in deze tijden van corona- digitaliseren. De kleine supermarkt aan de overkant wil bijvoorbeeld een online webshop creëren en de bakker op de hoek doet mee aan een webinar voor efficiënt ondernemen. Echter hebben veel ondernemers geen tijd of middelen om die digitaliseringsstap te zetten. MKB Digital Workspace (MDW) bedacht iets om deze ondernemers te helpen.

 Joost van MDW vertelt: “Ik ben al een aantal jaar verbonden aan Amsterdamse kennisinstellingen. Sinds vorig jaar zijn we, samen met onder andere lector Ingrid Wakkee, al bezig om tech-studenten te koppelen aan MKB’s. Zo willen we het bedrijfsleven en studenten van onderwijsinstellingen dichter bij elkaar brengen. Het idee is dat studenten verbonden worden aan kleine bedrijfjes en hen helpen met verschillende digitaliseringsstappen. Zo hebben studenten bijvoorbeeld voor het bedrijf Amsterdam Made in 4 maanden tijd een besturingssysteem ontwikkeld. De studenten leren op deze manier van het bedrijf en het bedrijf van de studenten. We waren hier dus al een tijd mee bezig toen de crisis ontstond.”

“De frisse energie van studenten die vrijwillig helpen, doet veel ondernemers goed."

Hij vervolgt: “We zijn het project de afgelopen maanden breder gaan uitrollen. We hebben een vrijwilligerspoel opgezet waar studenten zich voor kunnen aanmelden. Deze vrijwilligers koppelen we aan MKB’s die door de crisis extra hulp nodig hebben met digitaliseren. Het kan om van alles gaan: websites maken, ontwikkelen van webshops, livestream realiseren. Er zijn nu zo’n 30 bedrijfjes die meedoen. We krijgen veel positieve reacties: de frisse energie van studenten die vrijwillig helpen, doet veel ondernemers goed.”

Wil jij graag MKB’s helpen of ben je een MKB’er die hulp nodig heeft? Kijk dan op: https://www.mkbdigitalworkspace.nl/corona

Meer weten?

Lees meer over dit initiatief

Deel dit verhaal

Uitgelichte verhalen

"We blijven onze mensen helpen."

Lees meer

Kaartje sturen naar ouderen.

Goed bezig! Kan jouw initiatief hulp gebruiken?

Stuur je initiatief in

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren