Spring naar inhoud

“Het geeft mensen routine om elke dag de blog te openen.”

Geplaatst op: 19 mei 2020

Op de eerste dag van quarantaine, schreef studente Eva Voogt een gedicht op het gesloten terras van de Coffee Company. Ze vond het een mooi gezicht dat er mensen op de stoeltjes buiten zaten, genietend van het zonnetje, terwijl de zaak gesloten was. Ze deelde het gedicht op Facebook en kreeg positieve reacties: mensen herkenden hun ervaringen in haar tekst. Toen besloot ze om een blog te starten waar ze elke dag van de quarantaine een geschreven stuk zou publiceren.

Eva vertelt: “Ik schrijf heel graag. Het maakt mijn hoofd leeg en het is gewoon een fijne bezigheid. Ik publiceer sinds de ingang van de quarantaine elke dag een geschreven stuk op mijn blog. Mensen kunnen zich gratis abonneren en krijgen een mail als er iets nieuws op mijn blog is verschenen.”

“Het voelt voor mijn abonnees als een soort afstreepkalender, omdat ik elke dag iets plaats."

Ze vervolgt: “Elke dag maak ik iets anders. Ik schrijf bijvoorbeeld gedichten, anekdotes, maar ook korte verhalen. Laatst ging ik een tijdje achter mijn piano zitten. Toen kwam er een oude herinnering boven van een ongemakkelijke pianoleraar waar ik ooit les van heb gehad. Daar schreef ik een stuk over. Het is ontzettend fijn om te doen en voor mijn abonnees voelt het als een soort afstreepkalender. Elke dag kunnen ze even wegzweven in een ander stuk tekst, en het geeft ze routine om elke dag de blog te openen. Mensen zeggen me dat ze dat erg fijn vinden. Ik ben blij dat ik ze dat kan bieden.”

Meer weten?

Lees meer over dit initiatief

Deel dit verhaal

Uitgelichte verhalen

"We blijven onze mensen helpen."

Lees meer

Kaartje sturen naar ouderen.

Goed bezig! Kan jouw initiatief hulp gebruiken?

Stuur je initiatief in

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren