Spring naar inhoud

“We vieren online het buurtleven in West.”

Geplaatst op: 5 augustus 2020

Danilo Joanovic, kunstenaar, docent en masterstudent in de kunsten, had voor de coronacrisis een plan klaarliggen voor een community project in Oud-West. Het zou een interactief project worden waar een dynamische website, holografische projecties van buurtbewoners binnen een kunstwerk in de openbare ruimte en live-optredens naast en met elkaar zouden bestaan.  Het project “Hallo Buren” moest door de crisis een andere vorm aannemen. 

Danilo: “In tijden van crisis of grote veranderingen moet je terugschakelen, je plannen aanpassen, de lat moet lager gelegd worden. Ik wilde nog steeds iets doen voor de buurt. Daarom heb ik Gary Feingold, eigenaar en programmeur van Belcampo, benaderd om in zijn ruimte live-streams te organiseren. We hadden binnen no-time 30 muzikanten en dansers die er zin in hadden. Van klassieke Turkse muziek tot een elektronisch duo, van een Brahms-trio tot Amsterdamse zeeliederen.”

“Binnen no-time waren er 30 muzikanten en dansers die er zin in hadden."

“Tot nu toe waren het vooral professionele muzikanten en dansers, maar ik zou het platform graag willen uitbreiden voor mensen uit de buurt. Dat zij ook de mogelijkheid krijgen om hun verhaal te vertellen, een stuk te spelen of wat ze maar willen. Nu ben ik bezig om de website zo te ontwikkelen dat je voor een live-stream een klein bedrag kan doneren, zodat we de performers iets kunnen bieden en dat het bewustzijn bij het publiek ontstaat dat cultuur online niet altijd gratis is. Nu hebben we de performers wat kunnen bieden via het Fonds voor West en ABC alliantie.”

Meer weten?

Lees meer over dit initiatief

Deel dit verhaal

Uitgelichte verhalen

"We blijven onze mensen helpen."

Lees meer

Kaartje sturen naar ouderen.

Goed bezig! Kan jouw initiatief hulp gebruiken?

Stuur je initiatief in

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren