Spring naar inhoud

“Het is voor veel mensen een fijn tijdverdrijf tijdens de crisis.”

Geplaatst op: 25 juni 2020

Tegenwoordig kun je via je telefoon met iedereen op de wereld in contact zijn. Op social media stuur je er binnen een minuutje een kort berichtje uit. Maar sommige mensen kiezen er nog steeds voor om op een ouderwetse manier met elkaar in gesprek te gaan. Door brieven te sturen bijvoorbeeld! Die klassieke manier van communiceren sprak studente Martje Bergsma wel aan. Zo ontstond er een initiatief in tijden van crisis: Brieven aan Bep.

Martje vertelt: “Vroeger had ik een tijdlang een penvriendin. We schreven brieven over en weer over ons leven en dat was ontzettend vermakelijk. Toen de crisis begon viel mijn werk als freelancer weg. Toen dacht ik: ik ga een schrijversinitiatief opzetten! Ik verspreidde mijn idee om penvrienden aan elkaar te koppelen via een aantal buurthuizen en facebookgroepen. Binnen een mum van tijd meldden veel geïnteresseerden zich aan. Nu zijn er 400 mensen die meedoen. 200 matches dus!”

"Het enthousiasme van mensen geeft mij energie om nog meer penvrienden te koppelen."

Ze vervolgt: “Als mensen zich aanmelden, krijgen ze met mij een introductiegesprek. Ik koppel dan verschillende doelgroepen aan elkaar die goed bij elkaar passen. Dan begint het schrijven. De gekoppelde personen weten vanaf het begin nog niets van elkaar. Door middel van het sturen van brieven leren ze elkaars leven beetje bij beetje kennen. Het is voor veel mensen een fijn tijdverdrijf tijdens de crisis. Ik hoorde laatst dat sommige koppels ook wel eens bellen. Ik vind het leuk dat de mensen die meedoen zo enthousiast zijn, dat geeft mij weer energie om nog meer koppels te maken.”

Wil je ook meedoen aan Brieven aan Bep? Kijk dan op: https://brievenaanbep.nl/

Meer weten?

Lees meer over dit initiatief

Deel dit verhaal

Uitgelichte verhalen

"We blijven onze mensen helpen."

Lees meer

Kaartje sturen naar ouderen.

Goed bezig! Kan jouw initiatief hulp gebruiken?

Stuur je initiatief in

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren