Spring naar inhoud

“Het is voor veel mensen een fijn tijdverdrijf tijdens de crisis.”

Geplaatst op: 25 juni 2020

Floortje Rous fietst, met een kar achter en een bak voorop, verschillende woonzorgcentra af. In de bak voorop zitten kostuums en in de kar achter staat de speaker voor de interactieve dansvoorstellingen. Die voert ze samen met Sam Bergsma, Mayke van Veldhuizen en Emily Shaw op voor de deur, in de tuin of op een plein. Zo kunnen ouderen vanuit hun eigen plek met de dansvoorstelling meedoen of gewoon kijken en luisteren.


“We hebben 4 verschillende voorstellingen ontwikkeld waar we uit kiezen, de 1 wat trager dan de ander of juist wat energieker. Het ligt er maar net aan waar we de voorstelling opvoeren. Voor mensen met bijvoorbeeld dementie is de rustigere voorstelling prettiger om mee te doen of naar te kijken. Een interactieve voorstelling houdt in dat we niet voor ze dansen maar met ze dansen. Zo worden ze op bepaalde momenten uitgenodigd om mee te dansen. Dit gaat eigenlijk altijd op een heel natuurlijke manier.”

"Mensen worden er vrolijk van. Je ziet ze mee bewegen en hun ogen stralen."

“Het buiten dansen met mensen is ontstaan uit een dansles die we voor de coronacrisis gaven in 3 woonzorgcentra: ‘Slow Flow’. Tijdens die les, binnen, deden er 15 mensen mee. Nu doen er soms wel 60 mee. Mensen worden er vrolijk van. Je ziet ze mee bewegen en hun ogen stralen. Regelmatig zien we dat het mensen emotioneert, we hebben ook wel tranen gezien. Laatst riep er iemand vanaf het balkon: “wacht ik heb iets voor jullie!”.  Vervolgens gooide hij allemaal chocolaatjes naar beneden. Het voelt goed om een klein verschil te maken in tijden van eenzaamheid.”

Meer weten?

Lees meer over dit initiatief

Deel dit verhaal

Uitgelichte verhalen

"We blijven onze mensen helpen."

Lees meer

Kaartje sturen naar ouderen.

Goed bezig! Kan jouw initiatief hulp gebruiken?

Stuur je initiatief in

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren