Spring naar inhoud

“Het Vondelpark hoort er gewoon bij op Koningsdag.”

Geplaatst op: 27 april 2020

Natuurlijk is Koningsdag dit jaar anders. Dat is jammer, vindt Reuben van Buutvrij for live. Niet per se jammer voor hem zelf. Des te meer voor alle kinderen die maandenlang geoefend hebben op hun vioolspel en blokfluitkunsten. Gelukkig maakt Reuben van een min graag een plus. Samen met 3 vrienden regelt hij dat op Koningsdag alle optredens in het Vondelpark gewoon doorgaan, ondanks corona.

“Sinds ik kinderen heb, is op Koningsdag het Vondelpark vaste prik. Er is niets leukers dan met een grote zak kleingeld door het park lopen en alle optredende kinderen blij te maken met een zakcentje. Dit jaar kan het natuurlijk niet doorgaan en dat vond ik zo rot voor al die kinderen. Daar moeten we wat op verzinnen, dacht ik.”

“Sommige kinderen oefenen hier maandenlang voor.”

“Jort en Mark (van LamaLama), Bart (van Bart Elshof Event Support) en ik hadden al snel dit idee. Maar er was weinig tijd en veel te doen. Eigenlijk was het niet mogelijk dit op tijd van de grond te krijgen. Maar ja: alles kan, als je maar een beetje buiten de lijntjes durft te kleuren. Dus dat hebben vervolgens gedaan. Voor we het wisten werd het groter dan onszelf. Verschillende kranten en radioprogramma’s pikten het op. Net als een heleboel kinderen die dolblij zijn om te showen waar ze al die tijd voor geoefend hebben. En zo kunnen ze nog steeds dat zakcentje verdienen. Ik ben zo blij dat we hebben doorgezet. Het Vondelpark hoort er gewoon bij op Koningsdag, punt.”  

Kom ook kijken op Koningsdag in het Vondelpark: www.vondelpark.live
Neem je zak met kleingeld mee! De optredens zijn t/m 30 april te bekijken.

 

Meer weten?

Lees meer

Deel dit verhaal

Uitgelichte verhalen

“Binnen een week zijn er 5000 mondkapjes gemaakt.”

Lees meer

Kaartje sturen naar ouderen.

Goed bezig! Kan jouw initiatief hulp gebruiken?

Stuur je initiatief in

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren