Spring naar inhoud

“Kom maar op met al je digitale vragen!”

Geplaatst op: 1 april 2020

Kim en Karien (foto) werken voor Cybersoek. Cybersoek helpt gratis met allerlei computervragen. Het kantoor zit op het Timorplein, maar ja, momenteel zit iedereen natuurlijk…thuis. Waar anders. Maar vanuit huis valt prima te helpen.

Kim: “We zitten allemaal thuis, inderdaad, maar wij kunnen nog steeds heel goed helpen met allerlei digitale vragen. Cybersoek biedt computerhulp in het Nederlands, Engels, Frans en Arabisch. Gratis en voor niks. Hoe? Spreek je naam en nummer maar in op onze telefoon. Je vraag WhatsAppen of mailen kan ook. We bellen je op, en na het accepteren van ons verzoek op je beeldscherm, kijken wij met je mee.”

Vragen van welke Amsterdammer dan ook

“Nu in deze coronatijden, kan ik me voorstellen dat mensen willen weten hoe je met Skype of FaceTime kunt videobellen. Of: hoe doe je het schoolwerk digitaal met je kind? Er zijn ook mensen die nog nooit eerder een pc hebben gebruikt,  en er nu voor het eerst één moeten aanschaffen en gebruiken. Misschien moet je nieuwe software installeren om te vergaderen, en heb je géén idee hoe je dat doet. Kan ik mij helemaal voorstellen. Vragen over het gebruik van DigiD, veilig online shoppen of het filteren van nepnieuws? Voor ál die vragen van welke Amsterdammer dan ook, zijn wij.”

“Nu in deze coronatijden, kan ik me voorstellen dat mensen willen weten hoe je kunt videobellen."

We zitten klaar met ons belteam

“We zijn gewend om alles from scratch uit te leggen, ook aan mensen voor wie de digitale wereld nieuw is. Normaal gesproken kon iedereen met vragen altijd zo bij ons binnenlopen. Lekker laagdrempelig. We gaven ook hier computerlessen. We werken met meer dan 55 vrijwilligers en hadden voor de corona crisis meer dan 400 mensen per week over de vloer. Nou, over de vloer gaat even niet, maar over de telefoon werkt ook goed. Dus, kom maar op met vragen, we zitten klaar met ons belteam!

Hoe en wat?

Bel met Cybersoek op 020 - 693 45 82 en laat een voicemail bericht achter. Je kunt ook een WhatsApp bericht sturen naar dit nummer. Cybersoek belt u terug.

Meer weten?

Lees meer over dit initiatief

Deel dit verhaal

Uitgelichte verhalen

"We blijven onze mensen helpen."

Lees meer

Kaartje sturen naar ouderen.

Goed bezig! Kan jouw initiatief hulp gebruiken?

Stuur je initiatief in

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren