Spring naar inhoud

“Ik krijg ontroerende reacties.”

Geplaatst op: 19 mei 2020

Iemand een hart onder de riem steken vanuit huis, hoe doe je dat op een creatieve manier? Door een videoboodschap! Zangeres Linda Oudendijk, als artiest ook wel Lynn Mae genoemd, voelde een drang om iets voor anderen te doen tijdens de crisis. Want mensen hoop geven in zware tijden kan een enorme troost zijn. Dus besloot ze te zingen. Een vocale boodschap die mensen ontroert.

Linda vertelt: “Ik had een aantal optredens staan voor de aankomende maanden, maar die gingen natuurlijk niet door. Toen ik thuis zat ontstond het idee om verrassingsvideo’s te maken voor iedereen die zich bij mij aanmeldt. Het gaat zo: bij mij kan iemand een gepersonaliseerd verzoek aanvragen voor een ander die ze in het zonnetje willen zetten. Dan studeer ik het nummer in en maak er een video van. Ik heb nu al zo’n 35 aanvragen gehad. Echt hartstikke leuk!”

“Het is ontzettend dankbaar werk."

Ze vervolgt: “Bij mij thuis heb ik een hoek ingericht waar ik de video’s, met persoonlijke boodschap, opneem. Ik zing een aangevraagd nummer en verstuur het via Whatsapp. Zo heb ik een lied gezongen voor een mevrouw die thuis alleen een chemokuur onderging. Van haar kregen zowel de aanvrager als ik een emotionele en dankbare reactie terug. Dat was ontroerend. Maar ik krijg ook ander soort aanvragen. Een opa en oma vroegen een optreden onder het balkon van hun 3 kleinkinderen, voor hun verjaardagen. En tijdens een werkgerelateerd afscheidsfeestje via Zoom heb ik ook gezongen. Het is ontzettend dankbaar werk, ik krijg er energie van!”

Meer weten?

Lees meer over dit initiatief

Deel dit verhaal

Uitgelichte verhalen

"We blijven onze mensen helpen."

Lees meer

Kaartje sturen naar ouderen.

Goed bezig! Kan jouw initiatief hulp gebruiken?

Stuur je initiatief in

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren