Spring naar inhoud

“Mensen maken Amsterdam.”

Geplaatst op: 5 augustus 2020

Ailbhe Cunningham van “Mensen Maken Amsterdam” moet even wennen aan het kantoor waar ze weer voor het eerst, alleen, is. Mensen Maken Amsterdam is anders dan de meeste initiatieven hier op Wij Amsterdam. Het zijn 6 buurtfondsen waar je met goede ideeën voor jouw buurt kan aankloppen voor een financiële bijdrage.

Ailbhe: “Voor elk stadsdeel is er een fonds. Heb je een goed idee dat relevant is voor de buurt dan kun je bij ons terecht. Via de website kan je je aanmelden. Dit gaat heel simpel: je beantwoordt 10 vragen, zoals ‘wie ben je?’, ‘wat wil je doen?’, ‘wat betekent het voor de buurt?'. Vervolgens wordt het idee door het desbetreffende buurtcomité beoordeeld en hoor je relatief snel de uitslag van het comité. Dit is veel laagdrempeliger dan een subsidieaanvraag waar je pagina’s en pagina’s voor moet schrijven.”

“We staan te springen om nieuwe initiatieven, dus heb je een goed idee voor de buurt? Meld je aan!"

“De buurtcomités bestaan uit verschillende mensen van verschillende achtergronden, buurten en leeftijden. Waar we vroeger 1 keer per maand buurtinitiatieven beoordeelden, doen we dat nu aan de lopende band. Er zijn nu veel meer kleinere initiatieven die maar een paar honderd euro nodig hebben om bijvoorbeeld wat maaltijden te bereiden voor de buurt of een online platform willen oprichten om eenzaamheid te bestrijden. We staan te springen om nieuwe initiatieven, dus heb je een goed idee voor de buurt? Meld je aan op https://www.mensenmakenamsterdam.nl/!"

Meer weten?

Lees meer over dit initiatief

Deel dit verhaal

Uitgelichte verhalen

"We blijven onze mensen helpen."

Lees meer

Kaartje sturen naar ouderen.

Goed bezig! Kan jouw initiatief hulp gebruiken?

Stuur je initiatief in

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren