Spring naar inhoud

“Nederland, bedankt!”

Geplaatst op: 10 augustus 2020

Danja las tijdens de coronacrisis op het nieuws de verhalen van mensen die op de ‘frontlinie’ de strijd aangingen tegen het virus. Ze voelde een sterke drang om iets te doen voor de mensen die het land draaiende hielden in crisistijden en ze bedacht een initiatief.

Danja vertelt: “Ik wil niet dat de positieve gebaren van de afgelopen periode in vergetelheid raken. Daarom ben ik samen met Paul Jukema en met een collectief van 24 vrijwillige journalisten en fotografen de verhalen van mensen die ons land draaiende hielden aan het verzamelen. We gaan ze bundelen tot een boek. Het wordt een soort circulair systeem: de verhalen van de mensen die Nederland draaiende hielden tijdens corona komen in het boek terecht en de opbrengsten van het boek zullen naar het ZWIC-fonds gaan. Dit is een steunfonds voor zorgpersoneel dat veel met coronapatiënten werkt.”

“Ik wil niet dat de positieve gebaren van de afgelopen periode in vergetelheid raken."

Ze vervolgt: “Met ingang van 12 juni worden er iedere week 3 helden gedurende 16 weken in het zonnetje gezet. Hun prachtige verhalen worden uiteindelijk in het “Nederland Bedankt”-boek gepubliceerd. Door licht te schijnen op hun positieve daad hopen we anderen te inspireren. Inmiddels werken veel mensen al mee aan de totstandkoming van het boek. Er staat nu onder andere een samenwerking met Sofitel Legend The Grand Amsterdam en Puur Zee & De Librije. Ze zullen gratis arrangementen aanbieden voor allerlei mensen die zich op een bijzondere manier hebben ingezet. De eerste druk zal definitief in december in de winkel liggen. We hebben er zin in!”

Meer weten?

Lees meer over dit initiatief

Deel dit verhaal

Uitgelichte verhalen

"We blijven onze mensen helpen."

Lees meer

Kaartje sturen naar ouderen.

Goed bezig! Kan jouw initiatief hulp gebruiken?

Stuur je initiatief in

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren